Resultaten x

Interview Orkun Kökcü: "Van Persie geeft me op mijn donder als ik een balletje breed of achteruit geef"

Scoren bij je debuut. Dat doen alleen de allergrootste talenten. Orkun Kökcü flikte het kunstje in zijn eerste oefenwedstrijd voor Feyenoord en herhaalde dat tijdens zijn officiële debuut. Het gaat hard met de zeventienjarige middenvelder die tijdens zijn eerste talentendagen niet opviel.
09-11-2018 07:00 door Sander Berends

"Ze dachten: ach, we nemen hem er maar bij. Anders staat-ie ook maar in zijn eentje te ballen", vertelt het grote talent, tevens international van Nederland Onder 19, in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Daarin vertelt hij over het moment in 2011 dat de broers Ozan en Orkun werden opgenomen in de jeugdopleiding van FC Groningen. "Ik was niet opgevallen tijdens de talentendagen. Mijn broer wel. Ozan kon direct aansluiten bij de D1. Ik ging elke keer mee en stond dan in mijn eentje op het jeugdcomplex een balletje te trappen. Misschien vonden ze dat sneu, haha."

In ELF Voetbal 11, die sinds een week in de winkelschappen ligt, gingen we naar Haarlem. Terug naar het pleintje waar Kökcü uren en uren voetbalde. Hij vertelt er uitgebreid over, inclusief over zijn carrière, zijn familie en waarom hij met zijn handen een S vormt na het maken van een doelpunt. En natuurlijk over Feyenoord. De club waar hij sinds dit seizoen tot de selectie behoort. In de voorbereiding kreeg hij onverwacht hulp.

Robin van Persie

"Tijdens een van de eerste dagen van de voorbereiding schoof Robin van Persie aan bij onze tafel. De tafel van de jonge spelers. Ik zit daar met Wouter Burger, Lutsharel Geertruida, Achraf El Bouchataoui en Cheick Touré. Van Persie gaf aan dat we met vragen altijd bij hem terecht kunnen. Zowel op voetbalgebied als privé. Prachtig om te horen. Robin probeert ons op allerlei manieren te helpen. Ik denk dat hij daarom nog een jaar extra bij Feyenoord is gebleven."

"In het begin zat Robin vaak bij de staf aan tafel. Op de achtergrond is hij enorm belangrijk voor onze selectie. Ik keek altijd tegen hem op. Van Persie was bij Arsenal een speler van wereldklasse en ook bij Manchester United een internationale topspeler. Nu geeft hij me vaak tips. Dat ik altijd open moet staan, altijd vooruit moet denken, om me heen moet kijken. Ik krijg op mijn donder als ik een balletje breed of achteruit geef. Ik moet telkens aanspeelbaar zijn en mijn medespelers kunnen bedienen. Van Persie denkt met me mee. Maar ook de andere ervaren jongens, zoals Steven Berghuis, Jordy Clasie en Tonny Vilhena, proberen ons te helpen."

In ELF Voetbal is het interview met Kökcü over zes pagina's te lezen. In nummer 11 ook interviews met Nicolas Tagliafico, Memphis Depay, Javairo Dilrosun, Fredrik Midtsjö, Andrija Novakovich en Nemanja Gudelj. Reportages vanuit Hamburg waar Henk Veerman tegenwoordig een prominente rol speelt, een portret van Denzel Dumfries en het dossier Financial Fair Play. ELF Voetbal nummer 11 is vorige week bij de abonnees op de deurmat gevallen en ligt in de winkelschappen voor de prijs van 4,99 euro.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <