Resultaten x

Hoe 30 Seconds de Oranje-internationals dichter bij elkaar brengt

Jarenlang werd er fanatiek geklaverjast bij het Nederlands elftal. Later kwamen de PlayStations met FIFA, maar inmiddels blijkt de huidige generatie Oranje-international groot fan van het bordspel 30 Seconds. En als we Georginio Wijnaldum mogen geloven is Stefan de Vrij de international met de meeste algemene kennis.
15-11-2018 14:30 door Guus Hetterscheid

"Ik merk dat de sfeer in de selectie positief is. Misschien ook doordat we nu in Zeist zijn. In Huis ter Duin in Noordwijk ging iedereen zijn eigen gang. Nu komen jongens meer van hun kamer", vertelde Memphis Depay al in de nieuwe editie van ELF Voetbal. "We spelen 30 Seconds, gamen, staan bij de tafeltennistafel of spelen een potje darts. We hebben veel plezier samen. Het helpt misschien ook dat de leeftijdsverschillen bij dit Oranje klein zijn."

Closer

Bij een persconferentie bevestigde Georginio Wijnaldum dat 30 Seconds een populair tijdverdrijf is binnen het huidige Nederlands elftal, waar voorgaande generaties vooral tijdens vrije momenten gingen klaverjassen. "Wie de beste is? Stefan de Vrij. Wij spelen vrij vaak na het eten spelletjes als 30 Seconds. We zijn als team veel met elkaar bezig. Voordat we beginnen schrijf iedereen zijn naam op een blaadje en die gaat dan in een bekertje. Dan halen we de namen eruit en maken we vier teams. Voor wie het spelletje niet kent: je moet uitleggen wat op het kaartje staat zonder het letterlijk te zeggen."

Wijnaldum merkt dat er een bepaalde rust is binnen Oranje. "Daar hebben we ook zelf voor gezorgd. Ook door de resultaten. De rust kan ook zo weer omslaan. Wij doen er alles aan om het zo te houden. Nu zijn we allemaal wat closer. Er zijn geen apart groepjes. Misschien ben ik wel een verbindende factor, maar ik ben daar niet bewust mee bezig. Ik kan met iedereen goed opschieten. Binnen dit Oranje merk je dat we veel jongens van dezelfde leeftijd hebben die van dezelfde dingen houden. Er is geen generatiekloof."

Groepsapp

Ronald Koeman vindt het mooi om te zien dat de internationals veel samenkomen in het Hotel Woudschoten in Zeist, sinds zijn aanstelling de thuisbasis van het Nederlands elftal tijdens trainingskampen. In het verleden ging Oranje naar Huis ter Duin in Noordwijk. "Ik ben wel iemand van de spelletjes, maar niet van de spelletjes die zij spelen. Ik vind het wel leuk dat ze dingen samen doen. Er is meer dan voetbal. Ze leren elkaar ook beter kennen. Ook als je niet over voetbal praat.""Ik denk dat het goed is dat we gewisseld zijn hierheen, naar Zeist. De plek nodigt uit om elkaar op te zoeken. Als je zoiets beslist weet je niet of het daadwerkelijk ook zo gaat worden. De overstap die we hebben gemaakt is geweldig. We gaan ook op de fiets naar de training met elkaar. Je ziet dat die groep naar elkaar toe groeien. Ze hebben ook een groepsapp. Ook buiten de interlandperiodes volgen ze elkaar. Daardoor word je als team sterker en presteer je beter", aldus Koeman.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <