Resultaten x

Barry Beijer en Eef van Riel, Spakenburg en IJsselmeervogels: "Voorheen deden we regelmatig samen de lichten uit"

Al jarenlang zijn ze elkaars vrienden. Sinds afgelopen zomer plotseling ook elkaars aartsvijand. Eef van Riel draagt het shirt van IJsselmeervogels, Barry Beijer dat van Spakenburg. "Hem op het veld ontzien? Echt niet!"
07-12-2018 13:00 door Sander Berends

"Na de eerste derby (op 29 september, red.) dit seizoen namen we de volgende dag pas contact op. Het leek me niet handig om mijn gezicht in de kantine van Spakenburg te laten zien", vertelt Van Riel in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Samen met maatje Beijer komt de 26-jarige middenvelder uitgebreid aan het woord in het maandelijkse Tweede Divisie-artikel. "Voorheen deden we regelmatig samen de lichten uit, haha."

De twee leerden elkaar kennen in de zomer van 2012. Beijer, op dat moment al een jaar bij De Treffers actief, kreeg in Groesbeek gezelschap van Van Riel. "Ons eerste jaar bij De Treffers verliep moeizaam. We hadden een kwalitatief goede selectie, maar de kloof tussen de oudere en jongere garde bleek te groot. Het tweede seizoen maakte alles goed. Toen stond er een vriendenteam. Met die jongens hebben we nog steeds een groepsapp. We bezoeken elkaars verjaardagen, gaan stappen, naar festivals en met elkaar op vakantie."

Spelletjes gespeeld

In de zomer van 2015 vertrokken de twee naar Achilles'29, in Groesbeek juist de aartsrivaal. Het eerste anderhalf jaar aan de zwart-witte kant van het Gelderse grensdorp was mooi. "Het laatste halfjaar een poppenkast, waarbij vele normen en waarden op menselijk vlak werden overtreden", vertelt Beijer. "Een leerzame periode met veel absurde momenten. Er zijn toen spelletjes gespeeld die absoluut niet kunnen." In het artikel zijn enkele voorbeelden te lezen. Maar ook diverse voorbeelden van kleedkamerhumor met scheerschuim in soesjes, een Nieuw-Zeelander die al zijn spullen in bomen en op andere vreemde plekken terugzag en natuurlijk komt de documentaire aan bod.

Op 19 januari staat een nieuwe derby op het programma. Beiden blikken alvast vooruit daarop. "Op het veld zullen we elkaar nauwelijks tegenkomen, maar bij standaardsituaties kan hij zeker een duwtje van me verwachten." En hun doelstellingen? Beijer: "Met Spakenburg willen we zo hoog mogelijk eindigen. Bij de club wordt dat beleid altijd nagestreefd." Van Riel: "Top vijf met IJsselmeervogels is realistisch. Alles hoger is meegenomen."

Naast het dubbelinterview met Van Riel en Beijer zijn in ELF Voetbal nummer 12 ook interviews te lezen met Matthijs de Ligt, Steven Bergwijn, Tahith Chong, Shota Arveladze en Ryan Babel. Hakim Ziyech wordt geportretteerd door diverse betrokkenen. Het levensverhaal van Paco Alcácer, portretten van Oleg Blochin en Florian Albert, een reportage rond zes buitenlanders van FC Den Bosch en nog veel meer. ELF Voetbal nummer 12 ligt in de winkelschappen voor 4,99 euro.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Nemanja Gudelj verruilt Guangzhou Evergrande voor slagvaardig Sevilla'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <