Resultaten x

Hoe Kyle Ebecilio bij ADO Den Haag werkt aan een terugkeer in het profvoetbal

Kyle Ebecilio gold als een groot talent in de jeugd van Arsenal, maar wist niet door te breken bij de Engelse grootmacht. In Nederland kende de middenvelder vervolgens veel tegenslagen. Inmiddels is hij bij ADO Den Haag neergestreken en knokt hij voor een terugkeer.
12-12-2018 20:00 door Bob van Dijk

De geboren Rotterdammer begon met voetballen bij SBV Excelsior, maar verruilde die club na een half jaar al voor de jeugdopleiding van grote broer Feyenoord. Ebecelio wordt gezien als een groot talent en dat valt ook buiten Nederland op. Op zestienjarige leeftijd laat hij Rotterdam achter zich voor aan avontuur bij Arsenal. Bij The Gunners lukt het hem echter niet door te breken bij het eerste elftal. Ebecilio schopt het tot het tweede elftal en keert in 2013 terug naar Nederland.

Een transfervrije overstap naar FC Twente blijkt in eerste instantie een juiste keuze van Ebecilio. Tijdens zijn eerste seizoen is hij een vaste waarde en uiteindelijk speelt hij 35 wedstrijden voor De Tukkers. Ook het twee jaar is met 31 optredens succesvol te noemen. Daarna belandt de middenvelder op een zijspoor in Enschede. FC Twente verhuurt Ebecilio aan Nottingham Forest FC en ADO Den Haag, maar die verhuurperiodes blijken geen succes voor de voormalig jeugdinternational.

Teruggekeerd bij FC Twente wordt Ebecilio getroffen door het Syndroom van Guillain-Barré, een aandoening van het zenuwstelsel. Hij speelt nog wat wedstrijden voor Jong FC Twente en een jaar later kreeg hij opnieuw last van een zenuwaandoening. In november 2017 krijgt hij bij NEC Nijmegen de kans aan zijn herstel te werken. Hij maakte het seizoen op amateurbasis af bij de beloften van de Gelderse club. Zijn laatste speelminuten maakte Ebecilio in maart van dit jaar.

Inmiddels is de nog altijd slechts 24-jarige middenvelder bij ADO Den Haag terug op bekend terrein. In het Cars Jeans Stadion mag hij rustig aan zijn herstel werken bij de selectie van Jong ADO Den Haag. Trainer Virgilio Teixeira liet hem dinsdag vijftien minuten meedoen in de oefenwedstrijd tegen het tweede elftal van Sparta Rotterdam (2-1 zege). Voor Ebecilio is het nu zaak om stap voor stap fit te worden en daar krijgt hij bij ADO Den Haag rustig de tijd voor, is te lezen op de clubwebsite.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <