Resultaten x

Hoe Bart Ramselaar onder Mark van Bommel op een dood spoor belandde bij PSV

Opvallend nieuws deze ochtend uit Qatar: Mark van Bommel maakte bekend dat Bart Ramselaar deze transferperiode mag vertrekken bij PSV. De Eindhovenaren zien geen toekomst meer in de 22-jarige middenvelder. Hij mag verkocht worden. Onder Van Bommel is Ramselaar in een halfjaar tijd op een dood spoort belandt.
10-01-2019 18:30 door Wesley de Bree

De mededeling van Van Bommel kwam als een verrassing. Zeker omdat Ramselaar de afgelopen twee seizoenen veel minuten maakte in het Philips Stadion. Zo kwam Ramselaar vorig jaar nog tot 31 Eredivisieoptredens onder Phillip Cocu. Onder Van Bommel staat de teller op vier. In die optredens kwam Ramselaar tot slechts 21 minuten en Van Bommel gebruikt de middenvelder vooral om tijd te rekken. Bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd met Vitesse, waarin PSV in de laatste minuten met hangen en wurgen een 1-0 voorsprong moest verdedigen. Ramselaar kwam pas in de extra tijd in het veld en dan weten spelers hoe laat het is. Dat Van Bommel het op een of andere manier totaal niet in Ramselaar ziet zitten bleek ook in de laatste Champions League-wedstrijd van PSV: de Amersfoorter mocht niet met PSV 1 mee naar Internazionale.

Het contrast met vorig seizoen kan haast niet groter voor Ramselaar. Onder Cocu was Ramselaar verzekerd van speeltijd. Niet altijd als basisspeler, maar toch liet Cocu de middenvelder 22 keer starten in een Eredivisieduel. Onder Van Bommel heeft Ramselaar nooit kunnen rekenen op een basisplaats. Ja, twee keer in de TOTO KNVB Beker, maar daarin besloot Van Bommel tot tweemaal toe om een B-elftal op te stellen.

Hevige concurrentie

Hoe kan het dat Ramselaar redelijk onverwachts op een dood spoor is belandt in Eindhoven? Dat heeft ongetwijfeld te maken met de concurrentie op het middenveld. Die is enorm. Het feit dat Érick Gutiérrez pas in de laatste drie competitiewedstrijden een basisspeler is in Eindhoven zegt al genoeg. Van Bommel heeft drie plekken vrij op het middenveld van PSV en de eerste plek is vergeven aan ballenafpakker Jorrit Hendrix. Naast hem strijden Gastón Pereiro, Dante Rigo, Pablo Rosario, Érick Gutiérrez, Michal Sadílek, Mauro Júnior en Bart Ramselaar om twee plaatsen op het PSV-middenveld. Van die zeven spelers hebben alleen Pereiro en Ramselaar al veel ervaring in het eerste van PSV. Dat was voor Van Bommel geen reden om Ramselaar vanaf het begin het vertrouwen te geven. De PSV-coach kijkt naar wat zijn spelers presteren tijdens trainingen en daar heeft Ramselaar klaarblijkelijk niet kunnen overtuigen. Met als gevolg dat de Amersfoorter mag vertrekken uit de Lichtstad.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <