Resultaten x

Vijf redenen waarom Lainez voor Real Betis gekozen zal hebben

Ajax kreeg donderdag een pijnlijke klap op de transfermarkt te verwerken. Het Mexicaanse talent Diego Lainez verkoos Real Betis boven de Amsterdammers. Sommige redenen hiervoor heeft hij zelf al genoemd, andere zijn niet zo moeilijk te bedenken. ELF Voetbal geeft ze in beide gevallen graag wat context.
12-01-2019 14:29 door Nick de Jager

De fans

“De fans van Betis hebben een grote rol gespeeld in mijn beslissing”, liet Lainez zelf al weten op de clubkanalen van Real Betis. Hoewel Ajax gemiddeld hogere toeschouwersaantallen trekt dan de Spanjaarden, staan de supporters van Béticos bekend als een van de beste van Spanje. De ploeg trekt gemiddeld de meeste bezoekers in Spanje na de traditionele top-drie.

Guardado

Het zou opvallend zijn je carrièrekeuzes af te laten hangen van een andere voetballer, maar in Lainez’ geval is het begrijpelijk dat hij Guardado als beweegreden noemt. De voormalig PSV’er is als recordinternational een icoon in Mexico en weet als geen ander de moeilijkheidsgraad van een overstap van Latijns-Amerika naar het Europese continent.

Taal

Lainez zal het Nederlands niet onder de knie hebben en de meeste Mexicanen zijn ook niet heel bekwaam in Engels. Dan is het lekker om in Spanje in je moedertaal te kunnen communiceren. Niet alleen in het dagelijks leven, maar ook met ploeggenoten en trainer.

Prima elftal in prima competitie

Ajax heeft op dit moment een uitzonderlijk goede selectie, met twee van Europa’s meest begeerde talenten in het midden. Men kan zich alleen afvragen of het team van Real Betis daar voor onderdoet. Liefst zes spelers hebben ervaring in het Spaanse nationale elftal, met voormalig FC Barcelona-verdediger Marc Bartra en doelman Pau López als blikvangers. PSG-huurling Giovani Lo Celso beschikt over een enorm potentieel. En afgelopen zomer werd 53-voudig Portugees international William Carvalho voor een kleine twintig miljoen bij Sporting Portugal weggesnoept. Betis beschikt net zo goed over een prachtig elftal om de tweede seizoenshelft van arbitrair de beste competitie van de wereld aan te gaan.

Speelminuten

Natuurlijk had Lainez zijn minuten gekregen bij Ajax. Tegelijkertijd moet worden geconstateerd door Dusan Tadic en Hakim Ziyech een onbetwiste basisplaats hebben op de vleugels. Verder komt Hassane Bandé langzaam terug van een blessure, is David Neres nog niet verkocht en is er bij de clubleiding vertrouwen in Vaclav Cerny. Knokken om speelminuten, dus. Bij Real Betis wordt zijn voorname concurrent Joaquín, een 37-jarige oude rot die langzaam naar zijn pensioen toewerkt. Lainez kan zijn plek op zeer natuurlijke wijze overnemen.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <