Resultaten x

Amin Younes moet hopen op beterschap in 2019

2018 was niet het jaar van Amin Younes. Hij verpieterde een half jaar op de bank bij Ajax, ruziede over de geldigheid zijn contract bij Napoli en eenmaal in Italië moest hij vooral herstellen van een blessure. Een dramajaar in vijf momenten.
12-01-2019 15:55 door Nick de Jager

30 januari: transfer gaat niet door

Amin Younes gaat zijn aflopende contract bij Ajax niet verlengen, want door de stormachtige ontwikkeling van Justin Kluivert moet hij het doen met een plek op de bank. Gelukkig ligt hij als Duits international goed in de markt en mag hij in de winter weg. Younes vertrekt naar Napels om een contract bij Napoli te ondertekenen. Door privéomstandigheden moet de Duitser op het laatste moment de transfer afblazen. "Amin heeft ernstig familienieuws te horen gekregen, waardoor hij de twee clubs heeft gevraagd om de transfer uit te stellen. Ik wil duidelijk maken dat het afketsen van de transfer alles te maken heeft met familieomstandigheden", zegt zijn zaakwaarnemer tegenover onder meer De Telegraaf.

11 maart: werkweigering

Younes zal bij Ajax niet veel aan spelen toekomen in de tweede seizoenshelft en moet het doen met invalbeurten. Een keer slaat trainer Erik ten Hag daarin een tikkeltje door. De trainer ambieert om de linksbuiten vlak voor tijd tegen sc Heerenveen in te zetten. Younes weigert voor een paar seconden het veld in te huppelen en krijgt daarvoor een sanctie. De rest van het seizoen moet hij meedoen met Jong Ajax.

14 maart: toch niet naar Napoli

Drie dagen na het akkefietje met Ten Hag barst de discussie rondom Younes helemaal los. Menigeen ging ervanuit dat de Duitser in de zomer naar Napoli zou verkassen, zelfs de clubleiding van Napoli, maar Younes denkt daar zelf anders over. “Ik heb bij Napoli geen voorcontract getekend, ik heb niets getekend dat mij vanaf 1 juli aan Napoli zou verbinden”, meent hij tegenover Sport1. Younes wordt vervolgens in verband gebracht met VfL Wolfsburg, maar verbindt zich na flink geruzie toch aan de Italianen.

28 juni: zware blessure

Net voor de start van een nieuw voorseizoen ziet Younes zijn eerste seizoenshelft voor een groot deel in rook opgaan. Hij raakt zwaar geblesseerd aan zijn achillespees. Opvallend is dat het nieuws niet bekend wordt gemaakt door Napoli, maar door de voorzitter van Genoa. “Ik had Younes al binnen, maar toen kwamen er problemen met de contracten die eerder waren getekend. En nu heeft hij zich geblesseerd aan zijn achillespees, waardoor hij zeven tot acht maanden aan de kant zal staan”, vertelt Enrico Preziosi in gesprek met Football Italia. Een week later verschijnt Younes met een leger advocaten op de eerste training bij Napoli. Hij wil toch voor de club spelen.

8 december: eindelijk debuut

Zeven tot acht maanden blijkt een overdreven schatting van meneer Preziosi. Wel duurt het tot december tot Younes voor het eerst minuten maakt in Napoli-shirt. In de thuiswedstrijd tegen Frosinone mag zeventien minuten meedoen. Hij geeft bijna een assist, maar grootse indruk maakt het niet op trainer Carlo Ancelotti. In de resterende wedstrijden van het kalenderjaar blijft hij op de bank.

Komt het nog goed met Younes? Een cynicus zou kunnen voorspellen dat het lastig wordt zichzelf in het elftal van Ancelotti te spelen. Hij wordt gelinkt aan overstappen aan Genoa en PSV, waarbij hij als ruilmateriaal kan dienen voor respectievelijk Krzysztof Piatek en Hirving Lozano. In dat geval zou zijn tijd in Napels al voorbij zijn voor hij echt begonnen is. Maar na een dramajaar als 2018 is opnieuw beginnen wellicht niet zo’n slecht idee.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <