Resultaten x

Onana, Pierie en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 21

Speelronde nummer 21 in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende spelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.
11-02-2019 14:05 door Tim Lauwers

Top: Peniel Mlapa (VVV-Venlo)

Oogt op het eerste gezicht niet heel wendbaar en technisch. Toch laat Peniel Mlapa iedere week zien hoe goed hij kan voetballen. Afgelopen weekend was hij opnieuw heel belangrijk voor VVV-Venlo met twee doelpunten tegen Willem II. Een goede kopbal en een bekeken schuiver zorgden er uiteindelijk voor dat de drie belangrijke punten in Limburg bleven. Na zijn dubbelslag tegen de Tilburgers staat de teller nu op negen treffers voor de boomlange spits uit Tongo. 

Flop: André Onana (Ajax)

Niet alle Afrikanen in de Eredivisie beleefden een topweekend. André Onana kon wel door de grond zakken na zijn onbegrijpelijke actie tegen Heracles Almelo. De doelman, die eerder nog naar de goede hoek dook bij een strafschop van Brandley Kuwas, groeide in het Polman Stadion uit tot de absolute schlemiel. De doorgaans zo geroemde Onana werd de verpersoonlijking van een Ajax-selectie die zaterdag volledig door de ondergrens zakte. Top: Kik Pierie (sc Heerenveen)

Begon het seizoen als linksback, maar staat de afgelopen weken eindelijk weer terug op zijn vertrouwde positie als centrale verdediger. Waar het met sc Heerenveen als team nog steeds niet wil vlotten, boekt Kik Pierie iedere week progressie. De jonge verdediger staat naar verluidt al op het lijstje van verschillende grote clubs uit binnen- en buitenland. Ook tegen PEC stond Pierie zijn mannetje, maar kon hij niet voorkomen dat de Friezen opnieuw geen thuisoverwinning behaalden. 

Flop: Pol van Boekel (KNVB)

Normaliter laten we scheidsrechters buiten beschouwing, maar Pol van Boekel vervulde dit weekend een dermate negatieve rol dat we hem toch moeten noemen. De veelbesproken arbiter negeerde tot twee keer toe een advies van de VAR met betrekking tot een strafschopsituatie. Zowel PSV als FC Utrecht leken recht te hebben op een pingel, maar Van Boekel wilde van niets weten. De KNVB is merkbaar niet tevreden met zijn optreden en noemde de dubieuze momenten ‘twee fouten’. Het is dan ook niet uitgesloten dat Van Boekel volgende week een niveautje lager fluit. Top: Lazaros Lamprou (Fortuna Sittard)

Maakt als huurling van PAOK Saloniki een ijzersterke indruk bij Fortuna Sittard. Met vijf goals en vier assists groeit hij dit seizoen uit tot een belangrijke speler voor de gepromoveerde Limburgers. Afgelopen weekend liet de jonge Griek weer zien welke kwaliteiten hij in zijn mars heeft. Met een prachtig afstandsschot en een slimme actie in de zestien bezorgde hij Fortuna hoogstpersoonlijk de overwinning tegen Excelsior. 

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <