Resultaten x

Thomas Müller en zijn hopeloze zoektocht naar doelpunten

Het gaat niet meer zoals vanouds met Thomas Müller. De ooit zo koelbloedige afmaker wacht al sinds november op een treffer in de Bundesliga. Over de kwaliteiten van Der Raumdeuter bestaan geen twijfels, maar de laatste jaren wil het maar niet vlotten voor de valse nummer negen.
11-02-2019 16:00 door Tim Lauwers

Thomas Müller debuteerde in augustus 2008 op slechts achttienjarige leeftijd in de Bundesliga voor de grootste club van Duitsland. Enkele maanden later maakte hij onder Jürgen Klinsmann zelfs minuten in de Champions League. Bayern had geen kind aan Sporting Portugal en liet de jonge Duitser een kwartier lang ervaring opdoen in het miljardenbal. Op kenmerkende wijze maakte Müller in de allerlaatste minuut zijn eerste treffer voor Bayern München. Met een onvervalste intikker van twee meter afstand zette hij zijn ploeg op een 7-1 voorsprong. Het bleek het begin van een bijzondere carrière. 

In het seizoen dat volgde maakte hij furore als het oogappeltje van Louis van Gaal. De jonge afmaker kwam alle 34 Bundesliga-wedstrijden in actie en maakte daarin dertien doelpunten. Het bleek een van de vele seizoenen waarin Müller dertien keer tot scoren kwam. Vier keer in zijn carrière maakte de Duitser precies dertien treffers in één seizoen. Na zes ongekend constante seizoenen komt de klad erin. Met vijf competitiedoelpunten in 2016/17 komt de Duitser voor het eerst in zijn carrière niet in de buurt van de dubbele cijfers. Het is een verschil tussen dag en nacht met het voorgaande seizoen, waarin Müller in de vorm van zijn leven verkeerde met 32 doelpunten in alle competities, waaronder acht in de Champions League.Müller mocht vertrekken, maar ging voor een tweede kans in München. Opnieuw komt hij niet tot tien doelpunten sluit hij het seizoen 2017/18 af met slechts acht treffers. Door zijn werklust en aantal assists vervult hij bij Bayern nog steeds een belangrijke rol in de aanval, maar de echte scherpte lijkt eraf. Ook in het huidige seizoen wil het maar niet lukken in de zestien meter. Müller staat na negentien Bundesliga-duels op slechts vier treffers in een teleurstellend seizoen voor Der Rekordmeister. Op 24 november scoorde hij nog twee keer tegen Fortuna Düsseldorf, maar sindsdien wist hij het net niet meer te vinden. Het einde van Der Raumdeuter bij Bayern München lijkt dan ook steeds dichterbij te komen.  

ENGELSE GELIJKENIS

Het verval van Thomas Müller is in vele opzichten te vergelijken met die van Wayne Rooney. Net als de topscorer aller tijden van Manchester United brak Müller al op erg jonge leeftijd door als doelpuntenmaker van de bovenste plank. De Duitse aanvaller werd in Zuid-Afrika als twintigjarig broekie topscorer van het WK, terwijl Rooney doelpunt na doelpunt maakte voor The Red DevilsNa meer dan een decennium vol doelpunten als echte spits toverden verschillende trainers Rooney om tot middenvelder. De laatste paar seizoenen wisselde de Engelsman steeds vaker van positie en weet eigenlijk niemand wat nu de rol is waarin hij het beste tot zijn recht komt. Müller kampt als 'net-niet-spits' met hetzelfde probleem. De 29-jarige international maakte zijn meeste doelpunten als Raumdeuter, tussen het middenveld en de spits in. Niko Kovac speelt echter liever met een echte spits en een echte nummer tien, waardoor Müller als 'nummer 9,5' buiten de boot valt. De fanatieke Duitser moet het dan ook vaak doen met een rol aan de rechterkant. De tijd begint inmiddels te dringen voor de bijna dertigjarige aanvaller. 

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <