Resultaten x

Interview Gyrano Kerk: “PSV wist voor rust niet waar ze het zoeken moesten“

Arme Gyrano Kerk, arm voetbal. Hebben we in de Galgenwaard met FC Utrecht – PSV zo’n ontzettend lekkere wedstrijd gekeken, gaat het gesprek na afloop zo ongeveer uitsluitend over de arbitrage. Veel leuker is het om daags na de wedstrijd nog eens terug te kijken naar een punt-van-de-stoel-wedstrijd waarbij de mooiste klasseflits uit de sloffen van Gyrano Kerk kwam!
12-02-2019 13:00 door Jan Willem Spaans

 

Zelfde trucje zet een kraker op

Vlak voor rust maakt hij de tweede. Op z’n Kerks, mogen we wel zeggen. Verdedigers doen hetzelfde met loopacties van Kerk als Nederlanders met verkiezingsbeloftes van Mark Rutte: iedereen weet dat het foute boel is, maar het gaat toch weer mis. Nu trapt ook PSV, de meest stabiele ploeg van de Eredivisie, in deze val. Doet Kerk zelf iets speciaals om dat te bereiken? “Nee, ik heb geen idee. Ik weet wel dat ik op dit soort momenten in mijn kracht kan komen. Dat zij daar dan lichtzinnig mee omgaan, da’s aan hun. Ik schiet hem er dan wel in.”

PSV wankelde echt in de Domstad: als er over 90 minuten één ploeg te weinig kreeg was dat vermoedelijk Utrecht. Hoe vond Kerk het zelf gaan? “Ja, het was een geweldige wedstrijd om te spelen, ik denk dat we het PSV heel erg moeilijk hebben gemaakt. Ze wisten in de eerste helft echt niet waar ze het zoeken moesten. De 2-0 is natuurlijk een ideale situatie. Bij de 2-2 denk je wel van ‘o shit’ en dan volgt er nog een VAR-momentje. Ik begrijp echt niet wat er nog meer nodig is voor een penalty”, aldus Kerk. De KNVB is dat met hem eens.

Pol van Boekel niet, waardoor er uiteindelijk 2-2 op de borden stond na negentig zinderende minuten. FC Utrecht kende een serie van vijf nederlagen op rij, die is tenminste onderbroken, met een erg goede wedstrijd nog wel. “Liever hadden we drie punten gehad natuurlijk, maar een puntje tegen de koploper, we moeten er maar mee leven. Nu kunnen we weer verder”, spreekt de spits met betrekking tot de komende wedstrijden tegen De Graafschap, Excelsior en Fortuna Sittard.

Nieuw begin?

Zijn er tijdens de verliesreeks harde woorden gevallen? “Nou ja, niet echt hard ofzo, maar we zijn er wel veel mee bezig geweest. We zeiden tegen elkaar dat we zo snel mogelijk punten moesten gaan pakken, maar dat is wel duidelijk. We hebben er nu eentje, dat hadden er meer kunnen zijn. Daar kunnen we niet meer zoveel aan doen natuurlijk.” Wie daar wél iets aan kan doen is Michiel Kramer. De spits werd herenigd met Dick Advocaat nadat zijn avontuur in Israël al snel op de klippen liep.

Kramer debuteerde tegen PSV en was vooral in de eerste helft erg nuttig voor zijn teamgenoten door zijn lengte en aanspeelbaarheid. “Michiel is een heerlijke collega qua persoonlijkheid. Ook op het veld zie je dat hij ballen kan vasthouden waardoor ik er weer overheen kan gaan. En nog een hele leuke jongen ook buiten het veld. Het kan een mooie slotfase van het seizoen worden”, sluit Kerk af.

 

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <