Resultaten x

De mooiste goals van week 11

Week van eigen kweek? Niet perse: maar we gingen op zich wél alle doelpunten van deze week uit eigen land halen. Na een week vol lof voor Cristiano Ronaldo had er in Sevilla alleen iemand zin om even te antwoorden. Alsof Lionel Messi wilde zeggen: houd op met de onzinnige vergelijkingen. De beste speler aller tijden? Onmogelijk te zeggen. De beste van zijn generatie? Zonder enige twijfel.
19-03-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

Lionel Messi

Het kan eigenlijk niet. Maar het is Messi: dan kan het wel. Op het lachwekkende af, het stiftje van de Argentijn. Tenminste: wat kun je anders dan lachen? Klappen, en dat deed het publiek in Benito Villamarin dan ook uitbundig, hartelijk bijna waar normaliter hatelijk eerder de norm is. Onderkantje lat binnen, in één keer. Als er een voetbal-Spotify bestond zou je dit doelpunt aanbevolen krijgen als je een playlist van Dennis Bergkamp kijkt. 

Steven Berghuis

Eigenlijk niet te geloven dat zoiets geeneens goed is voor een punt. Het tekent de penibele situatie waarin Feyenoord zich momenteel bevindt. Dat je je zo laat overbluffen door Willem II, in eigen huis nog wel.. Zorgwekkender kan het bijna niet: aan de kwaliteit op het veld ligt het niet getuige deze schitterende openingstreffer. Voor zulke nederlagen bestaan geen excuses. 

Delano Burgzorg

Zo uit de losse pols kunnen we ons niet herinneren hier ooit een doelpunt van De Graafschap te hebben vereerd. De beschrijving in het filmpje spreekt zelfs van 'Messi', dat gaat ons veel en veel te ver. Wél is het een mooie goal: balans verliezen, toch aan de bal blijven, een paar spelers van Heerenveen uitkappen en de bal dan in een split second achter de keeper wurmen. De kroon op een buitengewoon belangrijke uitzege voor de Superboeren. Cambuurman en scheidend trainer Henk de Jong zal extra deugd halen uit deze driepunter.

Bryan Smeets

Dingen die iedereen wil zien. Bryan Smeets, het is geweten, ontpopte zich in 2016 tot Ajax-beul tijdens de befaamde kampioenswedstrijd op de Vijverberg. Een plekje in de Eredivisie zit er drie jaar later niet in voor de Limburger, die daarom maar de Amsterdamse beloften gaat pesten. De 1-0 is best mooi, maar amper een minuut later vestigt zich een stukje magie in zijn rechterbeen. Xabi Alonso in het Frans Heesen Stadion!

Younes Namli

Excelsior - PEC Zwolle 0-0. De hemel wilde een beetje huilen, en Jaap Stam ook, want zijn Blauwvingers kregen met een puntendeling in Kralingen echt te weinig. Als verdediger zou hij misschien ook willen huilen om het defensieve 'optreden' van de Rotterdammers bij deze 0-1, maar kom: laat ons niet te kritisch zijn. Een prachtige slalom, fraai afgemaakt en goed voor drie waanzinnig belangrijke punten!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <