Resultaten x

Hooliganrap van EZG (Deel 2): Voetbal versus muziek

Zijn nummers gaan over stoeltjes gooien naar het uitvak en hij is net zo sportief als z’n strafblad, ‘want die is helemaal voetbalgerelateerd’. Rapper EZG bracht deze maand het album Hooliganrap uit. Omstreden, maar de cijfers liegen er niet om: zijn muziek wordt iedere maand gemiddeld anderhalf miljoen keer gestreamd door honderdduizend mensen. Hij vertelt aan ELF Voetbal hoe de weg naar het album toe is verlopen. Deel 2: Voetbal versus muziek.
19-03-2019 11:00 door Cas Broxterman

Honderdduizend mensen luisteren naar jouw muziek. Zijn het ook mensen die niet van voetbal houden?

“Ja, absoluut. Komt denk ik door het jasje waarin het verpakt is. Het is harde, maar ook gewoon toegankelijke muziek voor mensen die minder met voetbal hebben. Hooliganrap hoeft niet alleen over voetbal te gaan, hè. Het gaat ook om de manier hoe je in het leven staat. En als het over voetbal gaat, ligt het er ook weer niet heel dik bovenop.”

Is het verwachtingspatroon van jouw muziek dat je altijd met die harde muziek komt?

“Ja man, dat wel. Hoewel: op het nummer Justitia krijg ik veel positieve reacties. Dat had ik op voorhand helemaal niet verwacht. Ik dacht dat het een middenmoter zou zijn. Eigenlijk maak ik normaal van die nummers vol energie. Dit was een keer wat anders. Blijkbaar slaat dat ook aan.”

Je bent sinds kort vader. Als je vader wordt, doet dat dan iets met je als muzikant? Dat je misschien iets beter nadenkt over wat je in een nummer zegt.

"Ik ga niet echt veranderen qua muziek, staat niet op de planning. Ik kan natuurlijk wel uitleggen waarom ik het op deze manier doe. Ik denk dat dat belangrijker is dan dat je jezelf gaat beperken omdat je bang bent voor het oordeel van een ander.”

Als ik mezelf een hooliganrapper moet inbeelden, denk ik al snel aan het stereotype hooligan dat je in de media ziet: veel bier, drugs en geen werk. Wat is daarvan waar?

"Mijn leefstijl is niet veel anders dan die van ieder ander mens, vind ik. Bier drinken we allemaal. Ik heb daarnaast gewoon een goedlopend bedrijf in de muziek. De rest van de mensen die ik ken, hebben ook allemaal een goede baan. Het is toch wel een beetje een vooroordeel."

Hoeveel verstand heb jij als hooliganrapper eigenlijk van voetbal?

"Ik heb zelf zo’n zeventien jaar gevoetbald, dus ik zou er verstand van moeten hebben, haha. Ik zie het spelletje wel, absoluut. Als ik bij Utrecht kom, probeer ik altijd wel scherp te zijn op hoe ze spelen. Maar ik zie ook bier en gezelligheid, haha. Dat is een mooie combinatie die je ook terughoort in mijn muziek. Zoals ik al zei: het hoeft niet alleen heel duidelijk over voetbal te gaan."Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <