Resultaten x

Wat gaan de Nederlandse jeugdploegen deze week doen?

Het programma van het grote Oranje, dat kennen de mensen wel. Jarenlang kon je op verjaardagen nog beter zeggen dat je belastingcontroleur was dan dat je graag in je vrije tijd tussen vijftigduizend oranje klompmutsen en wortelbossen naar het Nederlands elftal ging kijken. Wel, voor de interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland zitten de Kuip respectievelijk de Johan Cruijff ArenA goed vol. Wat gaan de jeugdteams de komende weken doen?
19-03-2019 10:35 door Jan Willem Spaans

Jong Oranje: Oefenen in Spanje

Voor de hoogste jeugdafdeling van het Nederlandse voetbal geen EK deze zomer, de kwalificatie ging de mist in. Waar leeftijdsgenoten zich dus voorbereiden op de eindronde, deze zomer in Italië, staat er voor Erwin van de Looi en zijn ploeg niks op het spel. Ze komen wel bij elkaar en gaan deze week naar Spanje, waar ze twee oefenpotjes afwerken. Aanstaande zondag is de Verenigde Staten de tegenstander, dinsdag wacht een krachtmeting met Egypte. Eerstgenoemde wedstrijd vangt om 17:00 aan, de tweede pot begint om 15:00. Gevoetbald wordt in de Pinatar Arena aan de Spaanse oostkust, vlak buiten Murcia. Voor de lokale jeugd een prachtige kans om Calvin Stengs eens aan ’t werk te zien!

Onder 20: Nog een test, dan achtlandentoernooi

Opgelet, inwoners van Rijnsburg en omstreken: Oranje onder 20 komt naar u toe! Vrijdagavond speelt de ploeg van Bert Konterman, in KNVB-termen ook wel ‘Beloftenelftal’ genoemd, tegen Mexico. Aftrap om 19:00. Het keurkorps reist daarna naar Tsjechië, waar de ploeg met onder meer Noa Lang en Dylan Vente maandagavond zal acteren tegen de Tsjechen. Dit alles in het kader van het achtlandentoernooi, een innovatief ideetje om een stel oefenwedstrijden toch nog te promoveren tot een competitief toernooi. Aftrap in Ceske Budejovice is om 17:00. Het is de laatste wedstrijd in het achtlandentoernooi, bij winst is het zo goed als zeker dat Oranje de lijst aanvoert. We willen niet zeggen dat u de jongens achterna moet reizen naar Tsjechië, maar doet u vooral wat u niet laten kunt!

Onder 19: Eliteronde in eigen land

Mensen in Assen en Hardenberg: opgelet! Dit is jullie kans om Mohammed Ihattaren in levende lijve te zien. De PSV-sensatie is opgeroepen voor Oranje onder 19, dat de komende week de prestigieus klinkende Eliteronde afwerkt in eigen land. Dat wil zeggen: wedstrijden tegen Wales (woensdag 19:00, Hardenberg), Slovenië (zaterdag 16:00, Assen) en Spanje (dinsdag 19:00, Hardenberg). Die vier landen zitten samen in een groep, de winnaar van die groep mag aanstaande juli naar het EK onder 19 in Armenië. Opvallend: geen van de landen in de poule van Oranje was vorig jaar ook actief op het EK onder 19. Dat moet de mannen van Maarten Stekelenburg toch wat hoop bieden.

Onder 18: Oefenen tegen Italië

Over Oranje onder 18 houden we ’t lekker kort. Mischa Visser heeft er een stel opgeroepen, ze spelen vrijdagavond om 19:00 in Katwijk een oefenpotje tegen Italië. Meer kunnen we er niet van maken.

Onder 17: In eigen land op EK-jacht

Voor Oranje onder 17 staat wel het nodige op het spel. Ook dit wordt weer een Eliteronde genoemd, hoewel bijna elk Europees land mag deelnemen. In eigen land mag de ploeg op EK-jacht tegen Noord-Ierland (woensdag 19:00, s-Gravenzande), Israël (zaterdag 16:00, Alphen aan den Rijn) en Tsjechië (dinsdag 19:00, s-Gravenzande). De nummers een en twee (behalve de slechtste nummer twee) spelen het toernooi in Ierland.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <