Resultaten x

Deze clubs koersen verrassend af op Europees voetbal

Naast de gebruikelijke namen zien we elk seizoen weer een paar verrassende namen terug in de Champions League en de Europa League. Welke ploegen stevenen dit seizoen verrassend op Europees voetbal af? ELF Voetbal zocht het voor je uit.
12-04-2019 20:30 door Thijs de Bruijn

Getafe

Nee, niet Sevilla, Valencia of Villarreal bezet de vierde plaats in de LaLiga na 31 wedstrijden. Het kleine Getafe FC is de trotse houder van de positie die recht geeft op Champions League-voetbal in het aankomende seizoen. Daarmee is de ploeg uit de gelijknamige Spaanse stad dit seizoen de revelatie uit de LaLiga.

Vijftig punten veroverde de ploeg van oefenmeester Pepe Bordalás. Dit terwijl diezelfde oefenmeester in 2017 nog met zijn ploeg streed om promotie naar de LaLiga. Na de degradatie in 2016 kreeg de Spanjaard de taak om met Getafe de weg naar boven weer in te slaan. Daar is Bordalás aardig in geslaagd.

Bordalás promoveerde direct, loodste zijn ploeg naar een achtste plaats in het afgelopen seizoen en stevent nu dus af op Champions League-voetbal. 

Hier had de oefenmeester echter ook de hulp van zijn aanvallers voor nodig. Zo was het aanvalstrio Jaime Mata, Jorge Molina en Ángel Rodríguez gezamenlijk goed voor maar liefst dertig doelpunten. Zij zorgden voor precies 79% van de doelpunten die Getafe dit seizoen scoorde.

RC Strasbourg

Ook via het bekertoernooi valt het een en ander te bereiken. Zo zien we door het toernooi om de Franse beker, de Coupe de la Ligue, het kleine Strasbourg FC terug in Europa. Na strafschoppen won de ploeg uit Straatsburg de Franse beker die rechtgeeft op een plaats in de play-offs van de Europa League. Precies twee jaar na promotie naar de Ligue 1, heeft RC Strasbourg zijn Europese ticket al te pakken.

Daarmee zien we Strasbourg voor het eerste sinds 2001 weer terug in een Europese competitie. De voormalige kampioen van Frankrijk lijkt daarmee weer terug op weg naar de top. Nadat het tussen 2008 en 2016 ontbrak uit de Ligue 1, is Strasbourg ijzersterk teruggekomen. Waar RC Strasbourg in het afgelopen seizoen nog op de vijftiende plaats wist te eindigen, ligt er dit seizoen een plaats in de top tien voor het grijpen. Bovendien werd de Coupe de la Ligue dus al veroverd.

Wolverhampton en Watford

De strijd om het laatste Europese ticket lijkt gevoerd te gaan worden tussen Leicester City, Wolverhampton Wanderers en Watford. Waar Leicester City in de afgelopen jaren al eventjes op de Europese toernooien verscheen, is Europees voetbal voor Wolverhampton en Watford een redelijk nieuw begrip. Toch strijden beide ploegen dit seizoen om een Europees ticket.

Leicester City en Wolverhampton hopen het laatste ticket via de competitie te veroveren. Beide ploegen strijden om de belangrijke zevende plek. De zevende plek geeft echter alleen recht op Europees voetbal wanneer Manchester City de FA Cup wint. Als Watford immers de finale wint, dan gaat de FA-cup finalist Europa in. Wanneer Manchester City de finale wint, wordt het Europese ticket doorgeschoven naar de zevende positie en valt de droom van het iets lager geklasseerde Watford in duigen.

OSC Lille

Oké, helemaal nieuw is Europees voetbal voor OSC Lille niet. De viervoudig kampioen van Frankrijk eindigde in het afgelopen decennium regelmatig in de bovenste regionen van de ranglijst. Na enkele desastreuze eindklassering in de afgelopen seizoenen leek OSC Lille echter ook dit seizoen niet te hoeven hopen op Europees voetbal.

Niets bleek echter minder waar. OSC Lille kende tot dusver een fantastisch seizoen en bezet na 31 speelrondes een uitstekende tweede plek. Het gat met nummer een, Paris Saint-Germain, is onoverbrugbaar. Nummer drie, Olympique Lyon, heeft echter ook al een achterstand van vijf punten opgelopen ten opzichte van OSC Lille. Een plaats in de Champions League lijkt dus veilig voor de ploeg van oefenmeester Christophe Galtier.

Zijn hoge rangschikking heeft Lille met name te danken een de Ivoriaanse aanvaller Nicolas Pépé. De 23-jarige rechtsbuiten maakte al een indrukwekkend aantal van achttien doelpunt. Pépé gaf tevens elf assists.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <