Resultaten x

Dit zijn de vijf jongste ploegen in de Eredivisie

De Eredivisie staat in Europa bekend als een talentenfabriek. De gemiddelde leeftijd bij ploegen uit de Eredivisie ligt over het algemeen dan ook een stuk lager dan bij ploegen uit andere Europese competities. Maar wat zijn nu de jongste elftallen binnen de Eredivisie? ELF Voetbal zette de ploegen met de laagste gemiddelde leeftijd in het huidige Eredivisieseizoen voor je op een rij.
14-04-2019 10:51 door Thijs de Bruijn

5. AZ Alkmaar

Gemiddelde leeftijd: 24 jaar

AZ beschikt vaak over een jonge en talentvolle selectie. Ook dit seizoen is dat weer het geval. De gemiddelde leeftijd AZ lag tot dusver op 24 jaar. Toptalenten als Calvin Stengs (20 jaar), Teun Koopmeiners en Guus Til (beiden 21 jaar) haalden de gemiddelde leeftijd flink omlaag. Ron Vlaar is daarentegen de oudste speler in Alkmaar. De verdediger krikte met zijn leeftijd, 34 jaar, de gemiddelde leeftijd nog een beetje op.

4. Willem II

Gemiddelde leeftijd: 23,8 jaar

Willem II bezit dit seizoen over een zeer talentvolle selectie. Zo maken de negentienjarige Alexander Isak, de twintigjarige Mario Vrousai en de negentienjarige Diego Palacios deel uit van de basiself van de Tilburgers. De wat meer ervaren spelers zoals Freek Heerkens (29 jaar) en Jordens Peters (31 jaar) hebben de gemiddelde leeftijd opgekrikt naar 23,8 jaar.

3. Fortuna Sittard

Gemiddelde leeftijd: 23,4 jaar

Fortuna Sittard heeft niet alleen een jonge basiself. De hele selectie heeft namelijk een lage gemiddelde leeftijd. Van de dertig spelers die de selectie van Fortuna Sittard bevat, zijn er slechts drie spelers ouder dan 28 jaar. Twee daarvan spelen vaak in de basis: Lars Hutten en Kai Heerings. De overige negen basisspelers zijn vrijwel allemaal jonger dan 25 jaar.

2. sc Heerenveen

Gemiddelde leeftijd: 23,2 jaar

Ook sc Heerenveen trad dit seizoen aan met een over het algemeen zeer jonge selectie. Sam Lammers, Mitchell van Bergen en Michel Vlap zijn talenten die dit een vaste plaats in de basiself van sc Heerenveen hebben. Zij zijn allen nog niet ouder dan 21 jaar. Alleen Daniel Höegh (29 jaar) en Ben Rienstra (28 jaar) krikten de gemiddelde leeftijd nog een beetje omhoog.

1. FC Groningen

Gemiddelde leeftijd: 22,6 jaar

De jongste ploeg in het huidige Eredivisieseizoen is met afstand FC Groningen. De ploeg van Danny Buijs behaalde een gemiddelde leeftijd van slechts 22,6 jaar. Spelers als Ritsu Doan (20 jaar), Tom van de Looi (19 jaar) en Ludovit Reis (18 jaar) komen vaak in actie en halen de gemiddelde leeftijd zodoende omlaag. FC Groningen speelt dit seizoen bovendien zonder dertigers. Sergio Padt (28 jaar) en Mike te Wierik (26 jaar) zijn daarmee de oudste basisspelers bij de ploeg uit Groningen.

 

 

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <