Resultaten x

Dit is Ajax-target Ianis Hagi

Marc Overmars heeft weer een nieuwe naam aan zijn verlanglijstje toegevoegd. Als we het Roemeense 'ProSport' moeten geloven heeft de technisch directeur zijn oog laten vallen op Ianis Hagi van FC Viitorul Constanta. Ajax is echter niet de enige geïnteresseerde in de zoon van Gheorghe Hagi. Er zijn meer kapers op de kust.
14-04-2019 16:00 door Thijs de Bruijn

Paspoort

Naam: Ianis Hagi

Kan uit de voeten als: Aanvallende middenvelder, linksbuiten, rechtsbuiten, spits

Geboorte: 22 oktober 1998, Istanbul, Turkije

Nationaliteit: Roemenië

Lengte: 1,80 meter

Voet: Tweebenig

Club: FC Viitorul Constanta

Interlands: 3

 

Transferperikelen

Zelf zegt Ianis Hagi niks te weten over eventuele interesse van andere clubs. "Ik weet niets van de interesse van Ajax", liet Hagi weten tegenover ProSport in een reactie op het transfergerucht. Toch zegt Hagi dat hij wel oren heeft naar een overstap. "Het is een club met een grote reputatie, het leidt veel topspelers op. Als er interesse is, zal ik dat overwegen. Nu houd ik me er niet mee bezig en wil ik vooral bezig zijn met de wedstrijden. Als ik ergens naartoe ga, wil ik wel zoveel mogelijk aan spelen toekomen”, vertelt hij. Naast Ajax is er ook interesse vanuit België en Sevilla.

Gheorghe en Viitorul

Hagi zal niet door het voetballeven kunnen zonder vergeleken te worden met zijn vader. Iedereen zal op zoek gaan naar gelijkenissen met de Roemeense voetballegende. Hagi jr. heeft zelfs het voetbal geleerd van zijn vader. Ianis Hagi werd namelijk op jonge leeftijd al toegelaten op de grootste voetbalacademie van het land: Academia Hagi. Een voetbalschool die vernoemd is naar Gheorghe.

Op vijftienjarige leeftijd liet Gheorghe zijn zoon de overstap maken naar het eerste elftal van FC Viitorul. Het is de club waarbij Gheorghe Hagi nog altijd eigenaar en trainer is. In 2014 maakte Hagi jr. al op zestienjarige leeftijd zijn debuut. Er werd Ianis Hagi een mooie toekomst toegedicht.

Loopbaan

Een jaar na zijn debuut zou Hagi uitgroeien tot een sterkhouder in de basis. Op zeventienjarige leeftijd kreeg de middenvelder de aanvoerdersband al om de arm geschoven. Hagi sr. was lovend over zijn zoon. "Hij is beter dan ik was op zijn leeftijd", gaf Ghoerghe Hagi destijds aan, "Ooit is hij aanvoerder van de Roemeense ploeg, dat weet ik zeker." Ook in het buitenland bleven de prestaties van de jongeling niet onopgemerkt. In 2016 meldde Fiorentina zich dan ook met een zak geld in Roemenië.

Voor twee miljoen euro verkaste het toptalent naar de Serie A, maar uitblinken kon hij niet. In twee jaar tijd zou hij niet verder komen dan twee invalbeurten in de Serie A. De Roemeen kreeg geen kansen bij Fiorentina.

Afgelopen zomer haalde technisch directeur en oud-Ajacied George Ogararu de ongelukkige Hagi dan ook weer terug naar FC Viitorul. Opnieuw werd er twee miljoen euro voor het talent betaald. Na zijn komst in Roemenië werd Hagi meteen weer gebombardeerd tot aanvoerder. Het gaf hem vertrouwen, want Hagi vond direct weer zijn draai. De veelzijdige speler beleeft een droomseizoen en blinkt wekelijks uit bij FC Viitorul. Hagi was goed voor tien doelpunten en zes assists in het huidige seizoen. 

Speelstijl

Zijn terugkomst bij FC Viitorul heeft hem dus goed gedaan. Hagi heeft stappen gemaakt en wordt steeds en steeds beter. Hagi viel dit seizoen op door zijn techniek. Hagi is een technisch begaafde middenvelder die zijn mannetje makkelijk uit speelt. Zijn grootste wapen is echter zijn traptechniek. In tegenstelling tot zijn vader is Ianis Hagi tweebenig. Zowel met links als rechts kan Hagi het doel dus onder vuur nemen. Vooral van afstand is de jongeling goed. Hagi staat in Roemenië immers bekend om zijn goede afstandschoten.

Het Ajax-target is bovendien erg veelzijdig. Zo speelde hij dit seizoen al op het middenveld, op beide vleugels en in de punt van de aanval. Zijn favoriete positie blijft echter het middenveld. Het liefst met de punt naar voren.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <