Resultaten x

Van euforie tot onrust: de mislukte Feyenoord-terugkeer van Jordy Clasie

Afgelopen zomer werd Jordy Clasie gepresenteerd als de redder van Feyenoord. De kleine middenvelder keerde terug in Rotterdam en zou als verlengstuk van Giovanni van Bronckhorst moeten fungeren binnen de lijnen. Inmiddels is duidelijk dat de verloren zoon niet brengt wat van hem verwacht wordt.
15-04-2019 16:00 door Tim Lauwers

Feyenoord staat de afgelopen jaren nu niet bepaald bekend om de creatieve scouting. Zo worden spelers die Rotterdam in een eerder stadium verlieten, enkele jaren later weer met open armen ontvangen. Ook Jordy Clasie keerde in de zomer van vorig jaar terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. De middenvelder verkeerde in een moeizame periode bij Southampton en kreeg van Feyenoord de kans om zich op huurbasis weer in de kijker te spelen. Bij binnenkomst waren de verwachtingen hooggespannen. Clasie zou bij Feyenoord hoe dan ook willen bewijzen dat hij goed genoeg is voor de keiharde Premier League. Bij Southampton waren zijn kansen uitgespeeld, dus was het zaak om in Rotterdam te laten zien wat hij kon. Het begin was direct veelbelovend. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal speelde Clasie de volle wedstrijd en zorgde hij in de strafschoppenserie voor de beslissende penalty. Het moest het begin worden van een succesvol seizoen, met Clasie als leider op het middenveld. Niet bleek echter minder waar.

Terug bij af

Na de euforie van de Johan Cruijff Schaal ging het al in de eerste wedstrijd van het reguliere seizoen mis. Op bezoek bij promovendus De Graafschap ging Feyenoord beschamend met 2-0 onderuit, waarbij ook Clasie door de mand viel. De kleine spelverdeler was de grip volledig kwijt en kon de blamage in Doetinchem niet voorkomen. Helaas voor zowel Feyenoord als Clasie was de nederlaag bij De Graafschap een voorbode van een bijzonder matig seizoen. Terwijl Ajax en PSV een goed niveau haalden, raakte Feyenoord al snel achterop. De derde plaats is nog altijd het hoogst haalbare voor de club die twee jaar geleden nog op gedenkwaardige wijze kampioen werd.Clasie vertrok in de zomer van 2015 voor liefst vijftien miljoen euro naar Southampton. Na bijna vier jaar in Engeland staat de teller op 49 wedstrijden, waarvan hij de laatste liefst twee jaar geleden speelde. De verwachting is dat die teller ook op 49 blijft staan voor Clasie, wie nog vastligt tot medio  2020. Feyenoord heeft een optie tot koop, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat de Rotterdammers verder willen met de teruggekeerde middenvelder. 

Einde oefening

Als er nog enige twijfel bestond over een langer verblijf bij Feyenoord, maakte Clasie daar afgelopen weekend hoogstpersoonlijk een einde aan. De aanvoerder werd vroegtijdig gewisseld door Van Bronckhorst, waarna Clasie de hand weigerde en boos richting de bank liep. Na de wedstrijd bood hij nog zijn excuses aan, maar tevergeefs. De inmiddels 27-jarige Clasie staat voor een belangrijk keerpunt in zijn carrière. Zowel bij Feyenoord als Southampton lijken de deuren voor hem gesloten. Het is nu of nooit voor de ooit zo veelbelovende kuitenbijter. Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <