Resultaten x

Interview Perr Schuurs: “Kan me bij Ajax het beste ontwikkelen”

Het stereotype wil dat voor Amsterdammers alles dat buiten de boorden van IJ en Amstel gebeurt irrelevante activiteiten voor en door provinciaaltjes zijn. Strikt genomen speelt Ajax natuurlijk al twintig jaar ver buiten die geologische grenzen, maar het stereotype houdt ook allang geen steek meer. Toch was het voor Perr Schuurs fijn om zijn specialiteit ook eens in het rood-wit te vertonen!
18-04-2019 11:00 door Jan Willem Spaans

Jong Ajax wordt dit jaar geen kampioen, maar speelt in de titelstrijd wél een cruciale rol voor een andere club. Het is een zaak die zo hoog oploopt dat Erik ten Hag er vragen over kreeg op een persconferentie in een kwartfinale van de Champions League. Bij FC Twente vinden ze het niet zo leuk dat Jong Ajax thuis speelt op de accommodatie van Jong Ajax. Dat is nu niet belangrijk: Jong Ajax heeft zojuist een knappe overwinning op hoogvlieger Go Ahead Eagles behaald. Schuurs zette de Amsterdamse beloften op een 2-1 voorsprong middels een droge vrije trap.

Ontwikkeling

“Ja, eindelijk”, zegt hij na afloop. “Ik heb al wel een paar kansen gehad. Twee op de paal, in de muur, op de keeper, en vandaag ging hij erin. Ik ben gewoon blij dat ik heb gescoord maar vooral dat we met mooie cijfers hebben gewonnen. Het bevalt sowieso heel goed hier, ik ben nog altijd blij dat ik de stap heb gemaakt en hoe het gaat met mijn ontwikkeling. Ik zie vooruitgang in mijn verbeterpunten. Natuurlijk had ik gehoopt op meer speeltijd in het eerste, maar het is niet onlogisch als je kijkt wat voor team we hebben. Ik ben blij dat ik iedere dag met het eerste meetrain.”

Overstap uit Sittard

Is het onder de streep dan beter om te trainen met Ajax 1 en vooral in Jong Ajax te spelen? Er zijn ongetwijfeld Eredivisieclubs – neem Fortuna Sittard, zeker nu Wessel Dammers al tijden buiten strijd is – waar ze Schuurs met open armen hadden ontvangen. “Op wedstrijdniveau is dat beter, dan speel je toch op een hoger niveau. Maar ik heb er bewust voor gekozen om te blijven en me hier te richten op een aantal punten waar ik nog beter in moet worden. Ik denk dat ik die bij Ajax het beste kan verbeteren.  Dan denk ik aan handelingssnelheid, sterker worden en looptechnieken om sneller te worden. Iedere dag op dit niveau trainen maakt je ook beter.”

Dan op persoonlijk vlak. Schuurs woont in Amsterdam voor ’t eerst op zichzelf, en dan ook nog in de grootste stad van het land in plaats van een klein Limburgs dorpje. Hoe bevalt het? “Nou ja, ik woon samen met mijn vriendin en het bevalt goed. Het is fijn dat zij mee is gegaan, da’s belangrijk. Zij studeert hier ook en voelt zich ook thuis. We zijn gewoon blij hoe het gelopen is.” Volgt Schuurs zijn oude club nog een beetje? “Ja, tuurlijk, ik probeer elke wedstrijd live te kijken. Als ik terug thuis ben ga ik ook naar het stadion toe. Niet op de Fernando Ricksen-tribune, nee, haha. Ik krijg wel uitnodigingen, maar voorlopig zit ik op de hoofdtribune. Misschien later weer! Ik vind het leuk om te kijken en heb er alle vertrouwen in dat ze erinblijven.”

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <