Resultaten x

Interview Jeff Stans: “Moeten rustig en fit blijven”

Nee, Go Ahead Eagles en belofteploegen is geen succesvolle combinatie. De Deventer ploeg verloor bij Jong AZ, werd door Jong PSV werkelijk afgedroogd en maakte maandagavond opnieuw een hele slechte beurt bij Jong Ajax. Op de Toekomst zag een gefrustreerde John Stegeman zijn ploeg met 5-2 verliezen van een wel heel erg Jong Ajax. Jeff Stans zocht na afloop naar een verklaring.
18-04-2019 12:00 door Jan Willem Spaans

 

 

Vloek van de beloften

Wat is er zo moeilijk aan de beloften? “Ik denk dat we goed zijn begonnen door op 1-0 te komen, maar ze kwamen heel snel en makkelijk op 1-1. Daarna krijgen zij ruimte om te voetballen en daar zijn ze gewoon heel goed in. Daar moet je ook voor waken, dat zeg je vooraf, maar puntje bij paaltje kunnen wij niet de linies zo kort op elkaar houden of de duels winnen. Dan kom je uiteindelijk tekort”, analyseert Stans. Even verderop geeft Stegeman dezelfde lezing. ‘Als je vijftig meter voetbalruimte aan Jong Ajax geeft, kun je wachten op problemen’, fulmineert de coach.

Kunnen we spreken van de slechtste wedstrijd van het seizoen? “Nou ja, we komen hier nog wel twee keer terug in de wedstrijd. Tegen PSV lukte dat helemaal niet, dus de allerslechtste weet ik niet. Hij komt wel in het rijtje van de drie slechtste.” Net zoals je na een goede avond niet meteen allerlei superlatieven rond hoeft te strooien, hoef je na een slechte beurt niet meteen alles de grond in te boren: Go Ahead maakt nog steeds een goed seizoen door en getuige de woorden van Stans is de doelstelling tussentijds bijgesteld. Niet langer is enkel de play-offs halen het doel, de eerste ronde moet nu vermeden worden.

Rustig en fit blijven

“We hebben een gat van vier punten met die plekken, dus we zullen nog wel punten moeten sprokkelen. Het maakt een groot verschil of het vier of zes wedstrijden in de play-offs zijn. En hoewel het nooit een excuus mag zijn, blijkt dat we ons tegen topploegen kennelijk beter opladen. We zijn vooraf toch strijdvaardig, iedereen wil erop klappen, maar puntje bij paaltje lukt het ons toch niet op zulke maandagavonden”, aldus Stans.

Het omgekeerde geldt natuurlijk wél. Een vol stadion geeft spelers een boost, zeker vergeleken met de spookachtige ambiance op de Toekomst, misschien wel de enige plek ter wereld waar André Hazes door speakers schalt zonder dat iemand meezingt. “Daar kunnen we niet over liegen natuurlijk, maar het zou schandalig zijn om het aan een gebrek aan ambiance te wijten dat we ons niet kunnen motiveren voor de maandagavonden.”

Alleen nog Jong PSV aanstaande vrijdag, daarna zitten de wedstrijden tegen de beloften er voor dit seizoen op. Iedereen met een rood-geel hart zal blij zijn dat die ploegen sowieso niet in de play-offs staan als Go Ahead die zelf haalt. Wat is volgens Stans, die al drie keer promoveerde, het recept voor succes in de play-offs? “Sowieso moeten we fris in het koppie blijven, wat er ook gebeurt bij voorsprong of achterstand. Het gaat erom wie er rustig en fit blijft.”

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <