Resultaten x

Vier keer scoren in eerste kwartier: zelfs één CL-goal was al veel

De vierde, de zevende, de tiende en de elfde minuut. Goal, goal, goal, goal. Manchester City en Tottenham Hotspur maakten er een, op basis van de statistieken, erg zeldzaam avondje van in het Etihad Stadium.
18-04-2019 13:00 door Cas Broxterman

Van de zes kwartieren die er in een wedstrijd zitten, is de eerste, van minuut één tot minuut vijftien, het minst populair. Dat blijkt uit cijfers van uefa.com. De Champions League-campagne leverde tot dusver in totaal 351 doelpunten op en daarvan werd het minste aantal in het eerste kwartier gemaakt: 41. Vier daarvan produceerden Manchester City en Tottenham Hotspur op woensdagavond.

De populairste fase om een doelpunt te maken in de Champions League, is dit seizoen het laatste kwartier. Blijkbaar is dat het moment om nog één keer gas te geven. Vaak heeft het succes, blijkt uit de 63 treffers die in minuut 76 tot en met minuut 90 zijn gevallen. Dat zijn er dus 22 meer dan in het eerste kwartier.

Er wordt dit seizoen tot dusver 2,93 keer per wedstrijd gescoord in de Champions League. Ook in dat opzicht was de kwartfinale tussen Man City en Tottenham bijzonder. Zeven treffers, 4-3, schroefden het gemiddelde flink op. Daarin stonden de ploegen overigens niet alleen wat betreft de returns van de kwartfinales.. De ontmoetingen tussen Ajax en Juventus, plus Manchester United en Barcelona, leverden drie goals op. FC Porto en Liverpool troffen in totaal vijf keer doel.

Wanneer de goals vielen
Fase Aantal goals
1-15 41
16-30 51
31-45 56
45-60 53
61-75 60
76-90 63

In de blessuretijd van de tweede helft, die doorgaans maar enkele minuten duurt, werd al vijftig procent van de goals geproduceerd die de teams ook in de eerste vijftien minuten van een wedstrijd maakten. Het waren er dit seizoen 21. De blessuretijd van de eerste helft leverde vijf goals op.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <