Resultaten x

Waarom Fernando Llorente wraakgevoelens heeft ten opzichte van Ajax

Het moest waarschijnlijk gewoon zo lopen. Fernando Llorente zag dinsdagavond op tv hoe zijn oude club Juventus door Ajax uit de Champions League werd geknikkerd. Er zat maar één ding op: revanche nemen. Daarvoor was zijn goal van woensdagavond tegen Manchester City wel broodnodig.
18-04-2019 16:42 door Cas Broxterman

De wraak van Fernando Llorente zal zoet zijn. Twee jaar kende hij een relatief succesvolle periode in Turijn. Hij verliet de Italianen voor een terugkeer naar Spanje, maar keerde nooit meer op zijn oude niveau terug. Tottenham Hotspur was daarna dan wel een mooie stap, over een basisplek heeft hij nooit beschikt.

Van levensbelang
Ook toen hij woensdagavond van levensbelang was voor Tottenham, stond hij niet in de basis. Coach Mauricio Pochettino vond het pas na rust nodig om hem in te brengen. Net als vijf keer eerder dit Champions League-seizoen, trouwens. Llorente scoorde al eerder tegen Borussia Dortmund, maar de 4-3 tegen City was een stuk belangrijker.

Het zorgt ervoor dat Llorente oog in oog komt te staan met de club die Juventus uitschakelde. Die twee jaar in Turijn bestonden voor hem uit 66 competitiewedstrijden in twee seizoenen, waarvan 54 als basisspeler. Hij vond er in dat tijdsbestek 23 keer het doel. Ter vergelijking: met het einde van zijn tweede seizoen bij de Spurs in zicht, heeft hij vijf competitieduels als basisspeler achter de rug. 27 keer mocht hij het proberen als invaller.

Son geschorst
De belangrijke invalbeurt van Llorente werd mede ingegeven door het uitvallen van sterspeler Harry Kane in de vorige ontmoeting tussen Tottenham en Manchester City in Londen. Nu Heung-Min Son geschorst is voor het eerste treffen met Ajax in de halve finales, komt de kans op speeltijd steeds dichterbij.

De Amsterdammers zullen zich moeten voorbereiden op de inbreng van Llorente; een 34-jarige rechtspoot van 1,93 meter lang en 90 kilogram zwaar. 

 

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <