Resultaten x

Alexander Büttner: modegigant uit de Achterhoek

Het rijtje voetbalclubs achter de naam van Alexander Büttner (30) is indrukwekkend, maar de namen die zijn AB Lifestyle-kleding dragen misschien nog wel imposanter. De linksachter van Vitesse timmert buiten het veld stevig aan de weg met zijn kledingmerk. ELF Voetbal toog naar de hoofdvestiging in Doetinchem om met Büttner te praten over zijn ondernemerschap.
15-05-2019 12:58 door Tim Beck

Als Büttner zelf de winkel betreedt, gaat dat niet onopgemerkt. Op zijn hoofd staat een petje van AB Lifestyle en verder is eigenlijk zijn hele outfit van het merk. Na de fotoshoot schuift hij aan voor een gesprek. Voor in de winkel is het op dat moment nog een komen en gaan van toegestroomde en nieuwsgierige klanten, medewerkers en kennissen. De winkelbel rinkelt dan ook onophoudelijk. Als de klanten zijn vertrokken, nemen ook Büttners broers en boezemvriend en volkszanger Tinus Hoekstra plaats in de opslagruimte.

“Zo’n drie jaar geleden zijn we begonnen met AB Lifestyle. Nicky Beije, een vriend van mijn broer Denny en mij, kwam naar ons toe met de vraag of we geïnteresseerd waren om samen iets te ontwerpen. Hij zat al in de kledingbranche, maar wilde nog iets erbij. Ik was zelf vroeger ook altijd bezig met het uitzoeken van mooie kleding. De modewereld sprak me dus wel aan. Desondanks wachtten mijn broer en ik nog even af, want we waren eigenlijk nooit bezig met ondernemen. Uiteindelijk besloten we toch in het project met Nicky te stappen. In eerste instantie ontwierpen we enkel petjes. Die kwamen vervolgens op de markt en waren in een mum van tijd uitverkocht.”

De AB-petjes brengen de sneeuwbal aan het rollen en al snel gaat AB Lifestyle ook zomerjasjes, shirts en andere kledingstukken verkopen. “De petjes waren van begin af aan het belangrijkst voor ons, maar tegenwoordig loopt alles goed. Mijn rol bij het opzetten van het bedrijf was niet zo groot, want ik ben uiteraard nog druk met mijn loopbaan als voetballer. Zolang ik prof ben zal voetbal altijd op één komen te staan. Voor mijn bedrijf heb ik met Nicky en mijn broers goede mensen lopen. Die zorgen ervoor dat de boel hier draait. Zonder hen was de organisatie er niet geweest.”

Dit is een reportage uit de nieuwe ELF Voetbal, die sinds afgelopen week in de winkel ligt. Daarin verder een artikel met en over Virgil van Dijk, Ola Toivonen over zijn avontuur in Australië, de favoriete muziek van Jackie Groenen en een uitgebreid verhaal met Oranje-verdediger Nathan Aké. Bestel het nieuwe nummer hier

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <