Resultaten x

Interview Peter van den Berg: "Als RKC promoveert trek ik een biertje open"

RKC Waalwijk staat door het gelijkspel tegen Excelsior woensdagavond in de finale van de play-offs. De Waalwijkers nemen het daarin aanstaande zaterdag op tegen Go Ahead Eagles. Peter van den Berg, tussen 2015 en 2017 zelf hoofdtrainer van de Brabanders, weet wat het is om met RKC Waalwijk in de play-offs te staan.
24-05-2019 12:16 door Chris Bruil

Door het gelijkspel van woensdagavond is Excelsior definitief uit de Eredivisie gedegradeerd. Peter van den Berg speelde voor beide clubs, maar hoopte thuis op de bank dat RKC Waalwijk de finale zou bereiken. "Excelsior is de club waar ik vanaf de E-tjes ben opgegroeid. Natuurlijk zal ik altijd een band met de club behouden, maar het was goed om te zien dat RKC de finale mag spelen. Bij die club ben ik recent drie jaar hoofdtrainer geweest en kende ik mijn beste jaren als voetballer." Volgens Peter is het heel knap wat Excelsior de laatste jaren heeft gepresteerd. "Ze hebben vijf jaar lang uitstekend gespeeld, maar er komt altijd weer een moment dat zo'n club weer terugvalt. Helaas voor Excelsior is dat dit jaar.''

Trainer

Tussen 2015 en 2017 maakte Van den Berg zelf de dienst uit in Waalwijk. De Waalwijkers verkeerden zowel op sportief als financieel vlak in zwaar weer toen de geboren Rotterdammer werd aangesteld. Desondanks fleurde RKC Waalwijk in het tweede seizoen onder Van den Berg op. De club haalde de play-offs waarin FC Emmen in de eerste ronde te sterk bleek. "Dat had niemand voor ogen gehouden. Ik heb het gevoel dat die prestatie weleens wordt vergeten door de mensen. De club had op dat moment de zeventiende begroting in de Jupiler League. Het was mijn eerste kans om als hoofdtrainer aan de slag te gaan en die heb ik met twee handen aangepakt. We zijn gelijk schoon schip gaan maken. In eerste instantie op financieel en later sportief gebied. De club is door de jaren heen gezonder geworden en kon weer denken aan het halen van betere spelers.''

Door de financiële malaise waarin RKC verkeerde had Van den Berg niet veel te kiezen. "Ik kon natuurlijk niet altijd de spelers halen die ik wilde. Daardoor ga je in een lager segment zitten, maar dat was de situatie op dat moment. Doordat Mandemakers het stadion van RKC Waalwijk heeft opkocht zijn er sinds dit seizoen meer financiële middelen vrijgekomen om een goed team te vormen." Dat de club nu de kans heeft om te promoveren doet de oud-trainer goed. "Dat ik heb bijgedragen aan de club doet mij goed. De club zat op het nulpunt en samen zijn we de club langzaam weer gaan opbouwen." In 2017 werd Van den Berg halverwege het seizoen ontslagen. "Of het terecht of onterecht was wil ik in het midden laten, maar het is natuurlijk nooit leuk om ergens weggestuurd te worden."

Promotie

Volgens Van den Berg is de vraag of de club klaar is voor de Eredivisie overbodig. "Ik denk niet dat de club er klaar voor is, maar als je de kans hebt om te promoveren moet je dat natuurlijk doen. Er komen natuurlijk wat middelen vrij als je in de Eredivisie gaat spelen en vanaf volgend seizoen speelt de club weer op natuurgras. Je weet nooit hoe het gaat lopen, dat hebben we wel met Fortuna Sittard en FC Emmen gezien." Van den Berg wenst de club veel succes tegen Go Ahead Eagles. ''De club is een deel van mijn leven. Ik gun iedereen promotie naar de Eredivisie en het gevoel bij die club is nog altijd goed." Van den Berg bekijkt de wedstrijd aanstaande zaterdag thuis op de bank, maar is er bij een mogelijke huldiging niet bij. "Mocht RKC Waalwijk daadwerkelijk promoveren trek ik direct een biertje open op mijn vakantieadres."

 

 

 

 

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'RSC Anderlecht biedt overbodige Vincent Janssen een tweede kans'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <