Resultaten x

Jasper Cillessen en zijn gevecht tegen status van ultieme back-up

Wanneer Jasper Cillessen de kans krijgt als eerste doelman van Barcelona, maakt hij een prima indruk. Bijna drie jaar na zijn prachtige transfer staat de teller echter nog altijd pas op 31 optredens onder de Catalaanse lat. De doelman lijkt zich op te kunnen maken voor zijn laatste wedstrijd in dienst van Barça.
24-05-2019 15:00 door Tim Lauwers

Waar Jasper Cillessen normaliter de voorkeur krijgt in de Copa del Rey, zou Marc-André ter Stegen in de finale tegen Valencia ‘gewoon’ onder de lat staan. Door een knieblessure van de Duitser krijgt Cillessen echter alsnog de kans om zich te onderscheiden in zijn laatste wedstrijd. Althans, als zijn wens wordt vervuld. Jasper Cillessen wil graag weg bij Barcelona, maar de hoge vraagprijs is voor veel clubs een struikelblok. Met een vertrek wil de Nederlandse sluitpost een eind maken aan zijn status als perfecte back-up. 


Jasper Cillessen wist waar hij aan begon toen hij in de zomer van 2016 een contract tekende in Catalonië. De Nederlander wilde dolgraag de concurrentie om een basisplaats aangaan met Marc-André ter Stegen, maar al snel werd duidelijk dat dit te hoog gegrepen was. In zijn eerste seizoen bij Barcelona won Cillessen nog de beker, maar kwam hij slechts tot één optreden in de Spaanse competitie. Zijn Duitse collega werd met de wedstrijd beter en ontwikkelde zich tot een van de beste doelmannen ter wereld. Ter Stegen, wie tot overmaat van ramp drie jaar jonger is dan de Nederlander, is inmiddels onmisbaar en onpasseerbaar bij Barça. Cillessen moet het al sinds zijn komst vooral doen met een schamel wedstrijdje in bekerverband.

Wanneer Cillessen van Ernesto Valverde de kans krijgt om zich buiten het Spaanse bekertoernooi te laten zien, grijpt hij die altijd met beide handen aan. Zo blonk hij uit in een Champions League-duel met Totttenham Hotspur en groeide hij later tegen Sevilla uit tot man van de wedstrijd. Valverde is dan ook lovend over zijn ideale tweede doelman. “Het is een luxe dat we Jasper in de selectie hebben”, vertelde hij tegenover Spaanse media. “Hij zou een prima basisspeler zijn, want hij valt elke keer weer op als hij onder de lat staat.”  Reputatie

Dit is direct het grootste probleem waar Jasper Cillessen mee kampt. Bij Barcelona zijn ze ontzettend blij met hem als back-up, terwijl velen het erover eens zijn dat hij bij verschillende prachtige clubs iedere wedstrijd onder de lat kan staan. Hoewel er over de kwaliteiten van Cillessen geen twijfel bestaat, zou hij ook volgend seizoen ‘gewoon’ weer op de bank plaatsnemen. Ondanks de toenemende interesse vanuit verschillende Europese topclubs, werkt Barça tot dusver nog niet mee aan een overstap. Mocht een club hem echt hoe dan ook willen hebben, dan biedt de afkoopsom van zestig miljoen euro soelaas. Het contract van Cillessen bij de Catalanen loopt nog door tot de zomer van 2021. De tijd begint te dringen voor de inmiddels dertigjarige reservekeeper.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'RSC Anderlecht biedt overbodige Vincent Janssen een tweede kans'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <