Resultaten x

Interview René Eijkelkamp: ''Go Ahead hoort in de Eredivisie thuis''

Zaterdagavond om 18:30 uur neemt Go Ahead Eagles het in de finale van de play-offs op tegen RKC Waalwijk. Met oud-speler René Eijkelkamp blikken we terug op de miraculeuze overwinning tegen FC Den Bosch en kijken we vooruit naar de eerste wedstrijd van de play-off-finale.
24-05-2019 13:47 door Chris Bruil

Go Ahead Eagles is 180 minuten verwijderd van de Eredivisie. Woensdagavond ontsnapte de ploeg van John Stegeman door een rake kopbal van Jeroen Veldmate in de 89ste minuut. FC Den Bosch was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij zag ook oud-speler René Eijkelkamp. "Het was niet goed wat Go Ahead liet zien woensdag. Wedstrijden in de play-offs zijn altijd heel spannend, waardoor het niveau niet altijd heel hoog is. In de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch had Go Ahead de wedstrijd lang en breed moeten beslissen. Dat hebben ze nagelaten en dan weet je dat je een lastige wedstrijd in Den Bosch tegemoet gaat." Ondanks de slechte wedstrijd bleef Eijkelkamp vertrouwen houden in een goede afloop voor zijn club. "Er is een goede trainer aangetrokken en er lopen een aantal hele aardige spelers rond die op de beslissende momenten op de juiste plek staan. Bij de Eagles geloof je er altijd wel in."

Band

Eijkelkamp speelde tussen 1981-1986 vijf jaar in de punt van de aanval bij Go Ahead, en was na zijn spelerscarrière twee seizoenen assistent-trainer bij de club uit Deventer. "Mijn band met de club zal nooit weggaan. Veertig jaar geleden wilde ik vanuit mijn geboortedorp Dalfsen persé naar Go Ahead Eagles toe. Ik heb er als speler en assistent-trainer een fantastische tijd gehad. In het seizoen 2014/15  werd ik samen met Bert van Marwijk gevraagd om de club te helpen na het ontslag van Foeke Booy. Helaas is het toen niet gelukt om de club in de Eredivisie te behouden."

Finale

Eijkelkamp verwacht een lastige wedstrijd tegen RKC Waalwijk. "Het zal niet makkelijk worden, maar ik denk dat het goed is dat Go Ahead eerst de uitwedstrijd speelt. In de Adelaarshorst met het fanatieke publiek erachter komen altijd wel speciale krachten vrij." Eijkelkamp is niet bang dat de club nog niet klaar is om de stap naar de Eredivisie te maken. "De ploeg zal zeker versterkt moeten worden, maar als je naar de Eredivisie gaat komt er natuurlijk wat meer geld vrij." Volgens Eijkelkamp is de hele club toe aan de Eredivisie. "Go Ahead hoort in de Eredivisie thuis. De achterban, het stadion, de historie, die club hoort in de hoogste divisie thuis. Het is te hopen dat de club de prestaties kan continueren en na een aantal jaren in de Eredivisie kan doorgroeien naar een middenmoter. Dat is de wens van elke club die promoveert."

 

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'RSC Anderlecht biedt overbodige Vincent Janssen een tweede kans'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <