Resultaten x

Wat PSV-doelwit Ruiter heeft uitgespookt sinds zijn vertrek bij FC Utrecht

Dat Robbin Ruiter na zijn vertrek bij FC Utrecht binnen korte tijd uit beeld is geraakt bij de Nederlandse voetballiefhebber, is een understatement. De doelman heeft twee jaar onder een steen geleefd bij Sunderland. Deze transferzomer duikt hij ineens op.

27-06-2019 07:00 door Cas Broxterman

FC Utrecht deed Ruiter voorafgaand aan het seizoen 2017/18 transfervrij van de hand aan Sunderland. In de Domstad was hij jarenlang een vaste waarde. David Jensen nam zijn plek over onder de lat bij Utrecht en wist Ruiter blijkbaar snel te doen vergeten. Zeker omdat de prestaties van Ruiter er sinds zijn vertrek niet beter op werden.

Tweejarig

Het had veel te maken met de collectieve wanprestaties van zijn nieuwe club Sunderland. Daar tekende hij een tweejarige verbintenis in de hoop snel terug te keren op het Engelse hoogste niveau. Het tegenovergestelde gebeurde: Ruiter kon in twintig duels als keeper in het Championship niet voorkomen dat Sunderland degradeerde.

Ruiter kreeg in die twintig duels 35 tegengoals. Hij wist vijf keer zijn doel schoon te houden. Het bleek niet genoeg om zijn plek in het tweede seizoen te behouden. Sterker nog: hij speelde in het afgelopen jaar maar één competitieduel voor Sunderland. Ruiter moest Jon McLaughlin het hele seizoen voor zich dulden. Hij kreeg alleen tegen Bristol Rovers speeltijd.

Stand-in

PSV zou met Ruiter een keeper binnenhalen die de afgelopen twee seizoenen niet al te veel kans heeft gehad zich te laten zien op de Engelse velden. De Eindhovenaren hebben met Lars Unnerstall in principe al een stand-in van Jeroen Zoet, maar moeten er rekening mee houden dat Eloy Room vertrekt.

Ruiter zat in zijn tijd bij FC Utrecht tegen het Nederlands elftal aan. Hij werd vaker genoemd bij Nederlandse topclubs. Destijds gaf hij de voorkeur aan een club die net uit de Premier League was gedegradeerd. Vanaf komend seizoen zou hij zomaar alsnog voor het kampioenschap in de eredivisie kunnen gaan.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <