Resultaten x

Waarom La Liga-sensatie Sarabia een koopje is voor Europese topclubs

Hij werd medio 2016 voor amper een miljoen euro van de hand gedaan door Getafe. Die Pablo Sarabia, tja, wat zou daar eigenlijk nog van worden? Sevilla geloofde in hem en kreeg in twee jaar tijd het vertrouwen meer dan uitbetaald. Deze zomer kan de Spaanse grootmacht daar de vruchten van plukken.

27-06-2019 09:00 door Cas Broxterman

De afkoopclausule van achttien miljoen euro is een lachertje vergeleken bij de prestaties die Sarabia sinds zijn komst van Getafe heeft neergezet. Hij is een koopje geworden voor Europese topclubs. Want wie wil er niet een aanvallende middenvelder aan zijn selectie toevoegen die in één seizoen La Liga twaalf keer scoort en evenveel assists geeft?

Midden twintig

Paris Saint-Germain staat nu op het punt om Sarabia voor zo'n twintig miljoen euro over te nemen van Sevilla. De club ziet in hem een welkome versterking voor het middenveld. Zeker omdat hij relatief gezien niet veel kost. Sarabia heeft in korte tijd een naam opgebouwd, terwijl hij al midden twintig was toen hij Getafe verliet.

Bij de tweede club van Madrid, de stad waar hij geboren is, kende hij een aantal magere jaren. Alleen het laatste seizoen in dienst van de club was om over naar huis te schrijven. Sarabia scoorde zeven keer. In de vier seizoenen ervoor slaagde hij er in totaal in om drie competitiegoals te maken.

Geen hoofdprijs

Door zijn magere seizoenen bij Getafe leverde hij veel minder op dan gehoopt. Maar aan de andere kant durfde Sevilla het ook niet aan om hem langdurig vast te leggen. Sarabia tekende een driejarige verbintenis, waarvan nu nog één jaar over is. Daardoor kunnen de Spanjaarden ook niet de hoofdprijs voor hem verlangen.

Desalniettemin was Sevilla al twee jaar bezig het contract van Sarabia op te waarderen. Het kind van Real Madrid weigerde, in de hoop ooit nog eens voor een Europese topclub te spelen. Na het seizoen waarin hij een La Liga-sensatie werd, lonkt die zo gewenste stap. Met PSG als voornaamste kandidaat om zijn nieuwe thuis te worden.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <