Laatste nieuws
23.55Opvallend moment tijdens City – Real: Bellingham geeft kopstootje aan Haaland
23.55Atalanta knikkert Liverpool uit Europa League, Frimpong scoort voor Leverkusen
23.53VI Live: Marseille en Olympiakos na strafschoppen door
23.52Gemiste penalty Tadic wordt Fenerbahçe fataal
23.48Benfica en Kökçu klaar in Europa na misser Di María op moment suprême
23.47Voorsprong Nederland op Portugal blijft riant na pijnlijke uitschakeling Benfica
23.40De Boer had botsing bij Ajax: 'Hij bleef tien minuten op wc, ik gooide 'm eruit'
23.35VI Live: strafschoppen in Frankrijk en Turkije
23.25Grote vreugde Leverkusen: Frimpong blijft koel en redt ongeslagen status
23.06Historische prestatie Club Brugge in Europees verband
23.05Martinez pakt tweede geel in penaltyserie, maar helpt Villa aan halvefinaleplek
23.05Atalanta niet meer in de problemen tegen Liverpool, Frimpong houdt ongeslagen status Leverkusen in stand
23.01Atalanta completeert flinke stunt tegen Liverpool, ook Feyenoord-beul stoot door
22.59Leverkusen zet succesreeks voort dankzij Frimpong, ook Roma door
22.58Tienkoppig AS Roma verslaat AC Milan opnieuw en meldt zich bij laatste vier
22.57Frimpong houdt unieke reeks Leverkusen in stand
22.56Jeremie Frimpong redt ongeslagen reeks Leverkusen en staat in halve finale
22.54Stunt Liverpool blijft uit: Jürgen Klopp vertrekt zonder Europese prijs
22.52VI Live: Marseille en Benfica gaan verlengen
22.52VI Live: Leverkusen zeker van halve finale dankzij Frimpong
22.52Nieuwe comeback Liverpool blijft uit: Klopp moet karig afscheid vrezen
22.40VI Live: Marseille dwingt Benfica in slotfase op de knieën
22.29Rood voor Roma: Leão kermt van de pijn na flinke zaag op de enkels
22.24Van Hooijdonk begrijpt niets van ‘Martínez-regel’: ‘Vrijbrief om te klootviolen’
22.20Emiliano Martínez laat zich weer zien: tweede geel in penaltyserie na provocaties, maar toch de held van Aston Villa
22.12Verbijstering om hoofdrol Emiliano Martínez: 'Vrijbrief om te klootviolen'
22.04'Maatsen wil weg bij Chelsea, Bayern gaat voor vertrek Musiala liggen'
21.59Bizar: Martínez ontvangt twee keer geel, blijft staan en pakt beslissende penalty
21.49Emiliano Martínez krijgt twee keer geel maar géén rood dankzij speciale regel
21.46Emiliano Martínez krijgt tweede geel in penaltyreeks, maar mag blijven staan
21.40'Maatsen aast op transfer: Dortmund moet flinke som aftikken voor langer verblijf'
21.37Emiliano Martínez grijpt bizarre hoofdrol in penaltyserie tussen Lille en Villa
21.35Door Lille-fans verketterde Martínez pakt opnieuw hoofdrol in penaltyreeks
21.35VI Live: doelpunt Koopmeiners afgekeurd, dubbelslag Roma tegen Milan
21.35VI Live: Aston Villa na strafschoppen door tegen Lille
Resultaten x
binnenland

De laatste keer dat Feyenoord Europees met 4-0 verloor

Feyenoord lijkt de klus met Dinamo Tiblisi wel te gaan overleven. In eigen huis werd immers overtuigend met 4-0 gewonnen en dus hebben de Rotterdammers een redelijk veilige marge voor het duel in Georgië. Toch moet Feyenoord scherp blijven, een jaar geleden verloor het immers met 4-0 op bezoek bij Trencin. Welke spelers stonden er toen in het veld? 

15-08-2019 12:00 door Krist Stoelwinder

Justin Bijlow

De jonge Justin Bijlow kreeg het vertrouwen in Slowakije en dat was nog maar eens een bevestiging van het feit dat hij de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer gewonnen had. Het jeugdproduct kreeg nog voor rust drie treffers om zijn oren. De dramatische seizoenstart bleek een voorbode voor een tumultueus seizoen. Bijlow speelde veel, maar maakte vaak een onzekere indruk en raakte uiteindelijk geblesseerd.

Bart Nieuwkoop

In het kampioensjaar van Feyenoord maakte de jonge Bart Nieuwkoop een goede indruk als de vervanger van de geblesseerde Rick Karsdorp. Een nieuwe talentvolle rechtsachter leek zich aan te dienen, maar niets was minder waar. Na het vertrek van Karsdorp wist Nieuwkoop nooit te imponeren en anno 2019 is hij weer bankzitter, terwijl Karsdorp de vaste rechtsback is.

Sven van Beek

Tussen 2014 en 2016 was de jonge Sven an Beek met komeetgang omhoog geschoten. Door zijn goede ontwikkeling was er interesse van AS Monaco en de deal leek rond. Maar vervolgens schutterde de Feyenoorder tegen AZ en ging de transfer toch niet door. Na een zware blessure haalde Van Beek nooit meer zijn oude niveau. Hij lijkt zijn plek dit seizoen definitief kwijt na een matige voorbereiding. 

Jan-Arie van der Heijden

Toen Jan-Arie van der Heijden in 2015 transfervrij overkwam van Vitesse, zorgde dat niet gelijk voor enthousiasme bij de fans. De oud-Ajacied was immers vooral als breedteaankoop gehaald. Maar in het kampioensjaar ontwikkelde hij zich tot een echte publiekslieveling met zijn rushes naar voren.  Inmiddels beginnen de jaren te tellen voor Van der Heijden en lijkt hij te mogen vertrekken uit Rotterdam-Zuid. 

Calvin Verdonk

Doordat Ridgciano Haps geblesseerd was en Tyrell Malacia erg tegenviel in de voorbereiding, mocht Calvin Verdonk tegen Trencin in de basis beginnen. Het was bijzonder omdat de kleine verdediger eerder bij Feyenoord nog mocht vertrekken en bij PEC Zwolle en NEC weinig indruk maakte. Verdonk kwam uiteindelijk tot flink wat wedstrijden en kende een degelijk seizoen.

Jordy Clasie

In zijn eerste periode bij Feyenoord was Jordy Clasie een echte sterkhouder geworden. HIj werd international en aanvoerder bij zijn club. Vervolgens maakte de kleine middenvelder een mooie transfer naar de Premier League. Bij Southampton werd hij nooit een basisspeler en vorig seizoen maakte hij op huurbasis bij Feyenoord ook weinig indruk. Inmiddels voetbalt Clasie bij AZ.

Sofyan Amrabat

Bij Feyenoord kraaide Martin van Geel vol enthousiasme dat zijn club Ajax had afgetroefd in de strijd om Sofyan Amrabat. Het verhaal bleek iets genuanceerder te liggen, de Amsterdammers waren nooit echt concreet geworden. Maar het was wel veelzeggend voor de prestaties van Amrabat bij FC Utrecht. Maar de miljoenen die voor hem waren betaald bleken weggegooid geld, bij Feyenoord presteerde Amrabat niet goed. 

Jens Toornstra

Hoewel Jens Toornstra al vijf jaar bij Feryenoord speelt en internatonal is geworden, belandde de sympathieke speler pas op latere leeftijd in het profvoetbal. Bij de amateurs van Alphense Boys presteerde Toornstra zo goed, dat ADO Den Haag hem op aanraden van Kees Jansma op twintigjarige leeftijd naar de Eredivisie haalde. Uiteindelijk werd hij na een succesvolle periode bij FC Utrecht voor 3,5 miljoen euro naar Feyenoord gehaald.

Steven Berghuis

Recent verlengde Steven Berghuis zijn contract bij Feyenoord, waardoor hij één van de best betaalde spelers van de Eredivisie is geworden. Het zegt veel over de status die de rechtsbuiten bij Feyenoord heeft. Hij kwam in de havenstad na een mislukt avontuur bij Watford, maar daar was in Rotterdam niks van te merken. In 123 wedstrijden was hij direct betrokken bij 86 doelpunten.

Dylan Vente

Spits Dylan Vente bewijst maar weer eens dat goede prestaties in de jeugd niks hoeven te zeggen. In het eerste van Feyenoord krijgt Vente al vanaf 2017 de kans, maar echt indruk maken lukte hem nog niet. Onder Jaap Stam kreeg hij de kans als eerste spits, maar door zijn matige prestaties speelt Berghuis nu als schaduwspits. Vente is echter nog altijd maar 20 jaar en is het daarom veel te vroeg om hem al af te schrijven.

Sam Larsson

Vanaf zijn komst in 2014 was Sam Larsson een echte publiekslieveling bij sc Heerenveen. Met zijn dribbels en verdekte schoten zorgde hij constant voor dreiging in het Abe Lenstra Stadion. Maar toen de Zweed bij Feyenoord in de top van Nederland terechtkwam, was er van die dreigende buitenspeler weinig meer over. Larsson leek last te hebben van Kuipvrees en presteert niet heel overtuigend bij Feyenoord.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Boudewijn Pahlplatz, Twentse dribbelaar
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <