Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

FIFA Talk 7: Career Mode krijgt eindelijk de aandacht die het verdient!

Na een kleine onderbreking in FIFA Talks vielen we afgelopen week keihard in het FIFA 20-spektakel. De Betacodes zijn uitgereikt, wat betekent dat spelers van over de hele wereld voor het eerst écht hun tanden in de nieuwe game kunnen zetten. Tegelijkertijd werd er een heleboel bekend over Ultimate Team en Career Mode. En voor met name die laatste modus zijn er enkele toffe vernieuwingen.

13-08-2019 19:00 door Martijn Ruijter

Zoals EA betaamt, bracht het allerlei nieuwe dingen naar buiten die eigenlijk niet zo bijzonder zijn. Zo zie je in FIFA 20 Career Mode momenten uit jouw wedstrijden voorbij komen op het nieuwsscherm, krijgen enkele competities hun eigen pre-matchscherm en kun je nu ook op een dakterras en in een restaurant onderhandelen met spelers (wauw!). Maar er zijn ook een paar supertoffe toevoegingen.

Managers

Laten we beginnen met het ontwerpen van je eigen manager. Zoals het er nu naar uitziet, kun je écht vrijwel alles doen wat je wil. Een roze outfit of regenboogbaard: je kunt het zo gek nog niet bedenken of het kan. Deze feature lag natuurlijk in de lijn der verwachting, aangezien het een van de kernpunten van VOLTA is, maar het is toch gaaf dat het ook in Career Mode kan. De belangrijkste nieuwe feature is dynamisch potentieel. Op basis van prestaties in het afgelopen seizoen gaat het potentieel van een speler omhoog of omlaag. Dit gaat zorgen voor een revolutie binnen Career Mode, omdat je niet meer standaard bij dezelfde talentvolle spelers zal eindigen. Koop bijvoorbeeld Bazoer om te kijken of hij alsnog een absolute topspeler kan worden. Of Maher, want wellicht groeit hij toch nog door naar het niveau van Manchester City. En wat dacht je van voormalig supertalent Hachim Mastour?

Deze dynamiek in spelerspotentiëlen hangt samen met dynamische ratings. In FIFA 20 zal je namelijk meer gesprekken voeren met de pers en je spelers en afhankelijk van jouw antwoorden stijgt of daalt het moraal binnen de ploeg en van individuele spelers. Is dat moraal heel hoog, dan kan het zijn dat een speler omhoog gaat in rating en andersom. Dit alles maakt je Career Mode veel levendiger en daardoor is de kans kleiner dat je er na vijf seizoen al op bent uitgekeken.

Haken en ogen

Een idee kan goed zijn, de uitvoering is veel belangrijker. Het is natuurlijk nog even afwachten hoe deze zaken zich in de praktijk presenteren. Als je constant de keuze hebt tussen drie antwoorden tijdens gesprekken, weet je na verloop van tijd wel wat je moet antwoorden om het moraal omhoog te laten gaan. En hoe lang blijft dit systeem dan een echte toevoeging?

Daarnaast zijn er enkele gemiste kansen. Zo is het geweldig (*kuch *kuch) dat we nu in andere omgevingen met spelers kunnen onderhandelen, alleen was het ook fijn geweest als die onderhandelingen meer mogelijkheden bevatten. Iedere speler is anders, maar onderhandelingen zijn vrijwel altijd hetzelfde binnen FIFA. Een ander punt is het jeugdsysteem. Dit onderdeel is nauwelijks ontwikkeld door EA en zeker met de toevoeging van dynamisch potentieel (wat afhankelijk is van hoeveel een speler speelt), zou het tof zijn als je een compleet afhankelijk jeugdteam had. Huur jeugdtrainers in, zie welke spelers het goed doen in jeugdwedstrijden en geef ze op basis daarvan een kans in het eerste.

Al met al wordt FIFA 20 Career Mode zeker geen revolutionair andere modus ten opzichte van FIFA 19. EA zet een aantal goede stappen, al moet daar bij gezegd worden dat veel toevoegingen al in vroegere versies van FIFA zaten. Desalniettemin zullen veel Career Mode-spelers overtuigd geraakt zijn om FIFA 20 aan te schaffen. Laten we hopen dat de nieuwe features daadwerkelijk goed werken. Dan kunnen we uitzien naar een leuk FIFA-jaar.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <