Resultaten x
binnenland

Martínez, Neres en meer: de tops en flops van Ajax tegen PAOK

Het ging uiteindelijk moeizamer dan verwacht en gehoopt, maar Ajax heeft het tweeluik met PAOK Saloniki volbracht. Na een bloedstollende wedstrijd kwamen de Grieken één doelpunt tekort voor een stunt. De volgende Ajacieden kunnen terugkijken op een prima, of juist een dramatische return. 

14-08-2019 13:00 door Tim Lauwers

Flop: David Neres

Waar David Neres vorig seizoen zijn beste wedstrijden speelden in de Champions League, presteert de Braziliaan in de huidige campagne ondermaats. Ook in de return tegen PAOK was Neres bij vlagen onherkenbaar. De vleugelaanvaller was ongelukkig in zijn acties en voor het doel. Het lijkt erop dat de extreem korte vakantie erin heeft gehakt bij de Braziliaans international. Met Quincy Promes op de bank als gevaarlijke reserve moet Neres zijn spel verbeteren om zijn basisplaats vast te houden. 

Top: Lisandro Martínez

Ontwikkelt zich razendsnel tot een publiekslieveling in Amsterdam. Lisandro Martínez is niet de grootste, maar gaat ieder duel aan alsof hij een kop groter is dan zijn directe tegenstander. De bikkelharde Argentijn is een nachtmerrie voor menig aanvaller, maar komt ook zichzelf tegen door zijn risicovolle spel. Martínez ontving al na 25 minuten een gele kaart en moest zijn hardheid dus wat minderen. Toch hield de verdediger zich staande tegen het Griekse geweld en was hij in balbezit dominant. Flop: Razvan Martin

Is nog niet dominant genoeg om een grote rol van betekenis te spelen op het Ajax-middenveld. De Roemeen zou de Amsterdammers aan moeten sturen, maar is bij vlagen zelfs onzichtbaar. Ook in de return tegen PAOK was hij slordig in de passing en nam hij daarna te weinig initiatief om het balbezit te heroveren. Het was dan ook geen verrassing dat de nieuweling in de rust achterbleef in de kleedkamer. Het moge duidelijk zijn dat er nog genoeg ruimte is voor verbetering bij de middenvelder. 

Top: Nicolás Tagliafico

Altijd goed, altijd betrouwbaar. Nicolás Tagliafico laat ook aan de start van dit seizoen zien dat hij één van de beste transfers is die Ajax de afgelopen decennia heeft bewerkstelligd. Door zijn deelname aan de Copa América zou de Argentijn niet topfit zijn, maar dat is niet te zien aan zijn meterslange rushes op de linkervleugel. De onvermoeibare linksback was dinsdagavond opnieuw goud waard. Tagliafico zorgde met een prachtige kopbal voor de bevrijdende 2-1 voorsprong.  Flop: Noussair Mazraoui

Als gelegenheidsrechtsback groeide Noussair Mazraoui vorig seizoen uit tot één van de grootste verrassingen aan de kant van Ajax. Nu hij het dan eindelijk mag zien op zijn favoriete positie als middenvelder, kan Mazraoui echter geen vuist maken. Tegen PAOK had Mazraoui na rust totaal geen controle op het middenveld en lijkt hij nog wat onwennig in zijn nieuwe rol. Net als concurrent Razvan Marin laat Mazraoui tot dusver nog niet zien dat hij goed genoeg is om het middenveld van Ajax aan te sturen.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <