Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Hoe vergaat het Ajax-huurlingen Mateo Cassierra en Luis Orejuela in Zuid-Amerika?

Vind hier de beste Online casinos

Samen kostten Mateo Cassierra en Luis Orejuela zo'n kleine tien miljoen euro. Luis Orejuela kwam in 2017 voor vier miljoen euro over van Deportivo Cali. Een jaar eerder was Mateo Cassierra al van dezelfde club overgekomen. Overmars betaalde in 2016 ongeveer 5,5 miljoen euro voor de Colombiaanse spits. Beide Colombianen kwamen in Amsterdam weinig aan spelen toe. Afgelopen winter werden de jongelingen dan ook op een Zuid-Amerikaans avontuur gestuurd.

18-08-2019 09:54 door Thijs de Bruijn

Mateo Cassierra

Een half jaar lang hoorden we weinig van de twee Ajax-huurlingen die komende winter weer terugkeren in Amsterdam. Toch haalde Cassierra afgelopen donderdag opeens weer de krantenkoppen. De voor Colombiaanse begrippen lange spits zou vervroegd terug gaan keren in Amsterdam. Volgens het Argentijnse Olé zou Cassierra zo spoedig mogelijk zijn Argentijnse avontuur gaan beëindigen.

Zijn werkgever, Racing Club, heeft hem namelijk niet meer nodig. Cassierra kwam vanaf zijn komst al niet meer in de plannen van oefenmeester Eduardo Coudet voor. De Ajax-huurling imponeerde niet en verdween uit de selectie. De aanvaller kwam niet verder dan 26 speelminuten in het eerste elftal van de Argentijnse grootmacht. Racing Club had een optie tot koop bij de transfer bedongen. Die optie tot koop zal hoe dan ook niet gelicht worden. Ook Ajax heeft Cassierra niet meer nodig. Als hij vroegtijdig terug zal keren, mag Overmars in de laatste twee weken van de transferdeadline nog aan de bak.

Luis Orejuela

Ook Orejuela pakte stak de Atlantische Oceaan over. De rechtsback werd echter niet in Argentinië gestald, maar vertrok naar dat andere grote Zuid-Amerikaanse land. Orejuela ging aan de slag bij Cruzeiro. De ploeg uit Belo Horizonte deed in de voorbije jaren mee om de hoogste plaatsen en werd in 2014 zelfs nog kampioen van Brazilië. Dit seizoen loopt het echter minder goed bij de Braziliaanse grootmacht.

Cruzeiro ploetert in de onderste regionen van de competitie. Orejuela kon het tij nog niet keren in de Braziliaanse Serie A. De Colombiaan moet zelfs al blij zijn als hij überhaupt in actie mag komen.

Net als Cassierra is Orejuela immers geen onbetwiste basisspeler. Toch mag de verdediger zo nu en dan in actie komen. Zo speelde hij vier duels in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, en mocht hij zo nu en dan zijn opwachting maken in een competitieduel. In juni en juli kwam Orejuela echter geen duel in actie en moest hij regelmatig plaatsnemen op de tribune. Een doemscenario als dat van Cassierra dreigde. Toch maakte Orejuela een comeback. In de afgelopen weken was de Colombiaan wel weer terug te vinden in de basiself.

De uitleenbeurt van Orejuela is tot dusver geen succes, maar Cruzeiro zal zijn huur niet gaan beëindigen. Als back-up komt Orejuela zo nu en dan immers alsnog van pas voor de huidige nummer zeventien van Brazilië.

 

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <