Resultaten x
binnenland

Dolberg op weg naar Nice: Balotelli-scenario lonkt

Vind hier de beste Online casinos

Na een onduidelijke start van het seizoen lijkt Kasper Dolberg nu echt op weg naar de uitgang van Ajax. De jonge Deen vertrekt volgens ‘De Telegraaf’ binnen afzienbare tijd naar OGC Nice. De Franse club heeft naar verluidt twintig miljoen euro over voor de ooit zo begeerde spits. 

19-08-2019 10:00 door Tim Lauwers

Het lijkt intussen eeuwen geleden dat Kasper Dolberg in verband werd gebracht met vrijwel elke Europese topclub. In zijn eerste Eredivisie-seizoen als Ajacied kwam de spits tot liefst zestien treffers in 29 wedstrijden. Ook in het succesverhaal van de Europa League speelde Dolberg een grote rol met zes doelpunten, waaronder twee in de halve finale tegen Olympique Lyon. Tot grote vreugde van de Amsterdamse fans opteerde hij tot een langer verblijf bij Ajax. Het was direct het moment waarop de euforie rond Dolberg stopte. 

Wisselvallig

Terwijl Ajax vorig seizoen hoge ogen gooide in de Champions League, speelde Kasper Dolberg geen rol van betekenis. De aanvaller raakte eerder meermaals geblesseerd, miste de voorbereiding en was na zijn terugkeer voorbijgestreefd door Dusan Tadic als voorkeursspits. Terwijl Ajax steeds beter ging draaien, ontwikkelde Dolberg zich nooit meer tot een basisspeler. Wanneer de Deen toch vanaf de aftrap mocht beginnen, resulteerde dat vrijwel altijd in een wissel zo’n half uur voor het einde. Vorig seizoen maakte Dolberg dan ook slechts vijf keer de negentig minuten vol in een Eredivisieduel.Ondanks de blessures en zichtbare vormdip leek de jonge aanvaller nog steeds alles in huis te hebben om een wereldtopper te worden. Ajax hield lang vertrouwen in hem, tot nu. De ijskoude Deen is in de pikorde nu ook voorbijgestreefd door ervaren rot Klaas-Jan Huntelaar en hoeft dit seizoen niet te rekenen op veel speeltijd. Met een transfer naar OGC Nice hoopt Dolberg op een frisse en succesvolle start. 

Droomscenario

Dolberg kan in ieder geval hoop putten uit het carrièreverloop van Mario Balotelli, wie enkele jaren geleden dezelfde teloorgang meemaakte. Balotelli maakte in 2014 voor twintig miljoen euro de overstap naar Liverpool, waar hij in een grote put belandde. De Italiaan maakte geen indruk bij The Reds en het ooit zo veelbelovende talent leek af te stevenen op een geruisloos einde van zijn carrière. OGC Nice zag echter nog steeds potentie in de verguisde aanvaller en gaf hem in 2016 een laatste kans. Balotelli verbaasde vriend en vijand en scoorde gedurende zijn periode bij Nice liefst 43 keer in 76 wedstrijden. Het is een scenario waar Dolberg nu alleen maar van kan dromen. Sportief gezien verkeert Kasper Dolberg momenteel in dezelfde situatie waarin Balotelli ooit zat. De spitsen lijken qua persoonlijkheid echter nog niet een beetje op elkaar. Waar Balotelli een bad boy en bijzonder mens is, straalt Dolberg het tegenovergestelde uit. Of de Deen nu drie keer scoort of kans op kans mist, hij kijkt altijd hetzelfde uit zijn ogen. Misschien is het een masker, maar Kasper Dolberg lijkt geen plezier te hebben in het voetbal. Hopelijk biedt OGC Nice, dat eerder de carrière van Mario Balotelli redde, hem een podium om eindelijk weer te kunnen schitteren op het hoogste niveau. Het is nu of nooit voor het ijskonijn uit Silkeborg. 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <