Resultaten x
binnenland

Bart Ramselaar verlaat PSV: een dramajaar in vijf momenten

De verwachtingen waren hooggespannen toen Bart Ramselaar in 2016 naar PSV ging. Aanvankelijk ging het prima, maar vooral na de komst van Mark van Bommel als hoofdcoach was zijn status in Eindhoven tanende. Zijn recente dramajaar in vijf momenten.

24-08-2019 08:00 door Nick de Jager

14 september 2018: aan de verkeerde kant van de medaille

Bart Ramselaar verliest in de voorbereiding de concurrentiestrijd op het middenveld van PSV. Vervolgens ziet Van Bommel talent in de middenvelder, maar kan hij hem niet opstellen. “Hij heeft speelminuten nodig”, zegt de trainer midden september. Maar hoe kom je aan speelminuten als de trainer je niet opstelt? Van Bommel ziet een complexe situatie en is blij dat Ramselaar minuten kan maken met Jong PSV in de uitwedstrijd bij NEC. De middenvelder laat zich gelden en scoort tweemaal.

26 september 2018: beloning voor hard werk

Van Bommel ziet progressie bij zijn pupil en betrekt hem bij de A-selectie. Tegen Ajax en NAC Breda is Ramselaar de derde invaller bij PSV. Een serieuze kans is het niet, maar er gloort hoop aan de horizon. Tussen beide Eredivisiewedstrijden in treedt PSV voor de beker aan tegen Excelsior Maassluis. In de met 0-4 gewonnen match is Ramselaar aanvoerder. “De beste optie”, meent Van Bommel na afloop tegen FOX Sports.

30 oktober 2018: debacle tegen RKC

De lovende woorden aan het adres van Ramselaar liggen niet in lijn met Van Bommels acties, want de middenvelder wordt geen constante invaller in de maand die volgt. Eind oktober krijgt hij weer een kans om zich aan de trainer te laten zien. In de bekerwedstrijd tegen RKC gaat echter heel veel mis en Ramselaar wordt na 63 minuten naar de kant gehaald. “Een ongelukkige wedstrijd”, zou Van Bommel het later beschrijven. Ramselaar mag tegen Vitesse het daaropvolgende weekend anderhalve minuut invallen (‘een wissel om de wedstrijd over te streep te trekken’), maar is het broze vertrouwen van de trainer verloren.

30 januari 2019: wintertransfer mislukt

Ramselaar beseft hoe de vork in de steel hangt en mag in de winter vertrekken. Het aantal clubs dat in de winter een miljoenenbedrag kan uitgeven, is echter beperkt. Uiteindelijk komt het Belgische STVV dichtbij. De ploeg uit Sint-Truiden wil onderhandelingen opstarten met PSV, maar krijgt van de middenvelder nee op het rekest. Ramselaar ziet een overstap naar de Vlaamse middenmoter niet als optie.

17 maart 2019: definitieve ondergang

Ramselaar blijft dus in Eindhoven, maar zou in de tweede seizoenshelft niet terugkeren in de plannen van Van Bommel. Op 17 maart ziet hij zichzelf zelfs gepasseerd worden om de bank warm te houden voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Ramselaar draaft de rest van het seizoen op bij Jong PSV en wordt nog slechts tweemaal op het wedstrijdformulier van PSV 1 gezet. Een teleurstellend einde van een teleurstellend seizoen.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <