Resultaten x
binnenland

Oproep aan de KNVB: deze toptalenten kunnen ook kiezen voor een ander land

Vind hier de beste Online casinos

Het Nederlandse voetbal zit weer in de lift. Ajax veroverde vorig jaar Europa, AZ, Feyenoord en PSV plaatsen zich voor de Europa League en Oranje verslaat weer toplanden. Maar nieuw talent kunnen we altijd goed gebruiken. De KNVB zal snel in actie moeten komen, als het wil dat de volgende vijf toptalenten de komende jaren voor het Nederlands Elftal spelen.

10-09-2019 19:00 door Krist Stoelwinder

Sergino Dest

Vrijdag maakte Sergino Dest zijn debuut in het nationale elftal van de Verenigde Staten. De jonge rechtsachter van Ajax werd in de jeugd niet gezien als een toptalent en werd daarom ook nooit geselecteerd voor de nationale jeugdselecties van het Nederlands Elftal. De Verenigde Staten zagen het wel in hem zitten en daarom debuteerde hij in 2016 in de onder 17 van het land van zijn vader. Maar nu Dest is doorgebroken in het eerste van Ajax, komt de interesse wel op gang. De KNVB wil snel het gesprek aangaan, maar had zich eerder nog niet gemeld bij de Ajacied.  Een goede rechtsback kunnen we overigens wel gebruiken in het Nederlands Elftal.

Mohammed Ihattaren

Een opvallende afwezige in de selectie van Jong Oranje was Mohammed Ihatteren. De KNVB voert met de Marokkaanse voetbalband een hevige strijd om de creatieveling van PSV en het lijdend voorwerp had behoefte aan rust. In tegenstelling tot Dest speelde hij vanaf jonge leeftijd in de vertegenwoordigende elftallen van de KNVB. Ihattaren werd ruim een jaar geleden nog kampioen met Oranje onder 17 en heeft zich sindsdien erg goed ontwikkeld. Hij debuteerde al op zijn 16e in het eerste van PSV en heeft inmiddels een basisplaats veroverd. De geboren Utrechter is de smaakmaker bij de Eindhovenaren in de eerste maanden van het nieuwe seizoen en hij zou zomaar de ster van de toekomst kunnen worden.

Xavi Simons

Deze zomer maakte Xavi Simons een opvallende transfer van FC Barcelona naar PSG. De middenvelder woonde vrijwel zijn hele leven in Spanje en was jaar in jaar uit aanvoerder bij de jeugdploegen van de Catalanen. Hij werd daarnaast meermaals verkozen tot beste jeugdvoetballer van de wereld en mocht al meetrainen met de eerste selectie van PSG. Dat Simons talent heeft, moge duidelijk zijn. Het probleem is echter dat de zoon van Regillio Simons vrijwel zijn hele leven in Spanje  heeft gewoond en dus ook voor die nationale ploeg kan kiezen. Zijn Spaans is bovendien beter dan zijn Nederlands, maar mogenlijk heeft het vertrek van Simons naar Frankrijk gunstige gevolgen.

Myron Boadu

Volgens sommige kenners had Ronald Koeman Myron Boadu al moeten selecteren voor kwalificatieduels met Duitsland en Estland. De spits is namelijk geweldig aan het nieuwe seizoen begonnen bij AZ. Hij wordt al jaren gezien als een supertalent, maar door blessures is hij dit seizoen pas echt doorgebroken. We moeten echter niet vergeten dat hij nog altijd pas 18 jaar is. Het kan slim zijn om hem binnenkort toch te gaan selecteren voor de nationale ploeg. De vader van Boadu komt uit Ghana en de voetbalfans uit het Afrikaanse land hebben hun hoop gevestigd op de aanvaller. Boadu heeft zich overigens nog niet uitgesproken over zijn voorkeur.

Brian Brobbey

Nog zo'n talentvolle spits dan met Brian Brobbey. Met zijn indrukwekkende fysiek was hij de afgelopen jaren een sensatie in de jeugdopleiding van Ajax. Hij is net 17, maar lijkt afgaande op zijn fysiek eerder een ervaren prof, dan een veelbelovende jeugdspeler. In de voorbereiding liet hij zien ook voor Ajax 1 te kunnen scoren en eerder was hij al de ster van Oranje onder 17 op het gewonnen Europees kampioenschap. Maar net als Boadu kan Brobbey ook nog altijd voor Ghana kiezen. In gesprek met Goal gaf hij aan nog geen keuze te hebben gemaakt. "Ik ben geboren en getogen in Nederland, maar ik voel me ook Ghanees."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <