Resultaten x
binnenland

De stand van zaken in de andere voltooide kwalificatiegroepen

In groep C is de stand van zaken bekend: Nederland, Noord-Ierland en Duitsland moeten met zijn drietjes gaan uitmaken welke twee ploegen het EK volgende zomer gaan spelen. In de groepen A, B en H wordt dinsdagavond nog een ronde gespeeld waarin alles weer helemaal anders kan komen te liggen. Tijd om te kijken naar de groepen die voor deze interlandperiode zijn afgerond!

10-09-2019 14:00 door Jan Willem Spaans

Groep D: Dure Deense misser

Ook hier drie gegadigden voor twee plekken: Ierland, Denemarken en Zwitserland. Denemarken had de koppositie kunnen pakken, maar faalde in Georgië: 0-0. Zwitserland heeft een punt minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld dan de ploeg van Christian Eriksen. Ierland leidt met twee punten meer dan de Denen. De volgende interlandronde wordt do or die voor de Zwitsers: uit naar Kopenhagen en thuis tegen de Ieren. Het Alpenland weet dat het door de Nations League-groepswinst altijd ngo naar de play-offs mag.

Groep E: Wie maakt Kroatië wakker?

WK-finalist Kroatië staat nog wel bovenaan, maar verspeelde maandag verrassend twee punten door Azerbeidzjan het eerste puntje van deze cyclus toe te staan. In dit groepje met vijf landen zijn Slowakije, Hongarije en Wales alle drie nog in de race met hetzelfde aantal verliespunten. De Britse drakenstaat heeft alleen een wedstrijd minder gespeeld. Als alle achtervolgers wél gewoon van Azerbeidzjan winnen, kan Kroatië zich in onderlinge wedstrijden met de concurrenten geen misstappen permitteren.

Groep F: Strijd om plaats twee

Spanje won alle zes de wedstrijden en gaat daardoor voor 99,99% zeker naar het EK. Boeiend is de strijd om plek twee: Zweden heeft elf punten, Roemenië tien en Noorwegen negen. Dat drietal zal elkaar nog treffen, speelt ook nog tegen Spanje en tegen een van de twee spek-en-bonenploegen. Spanje is in groep F kingmaker: speelt de Rode Furie nog altijd met dezelfde ernst als de kwalificatie dadelijk ook mathematisch een feit is?

Groep G: Iedereen behalve Letland

Je zou niet zeggen dat Letland deze eeuw nog een groot toernooi speelde, maar ze waren er echt bij op Euro 2004. In deze reeks: zes gespeeld, zes verloren, een goal voor en 21 tegen. Polen kende een slechte week met verlies in Slovenië en een doelpuntloos gelijkspel tegen Oostenrijk. Arek Milik, Robert Lewandowski c.s. zijn nog wél koploper. Het zijn de twee bedwingers van Polen die momenteel ook de beste papieren hebben voor plaats twee, maar ook Noord-Macedonië en Israël zijn nog in de race als ze een of twee keer kunnen stunten. Volgende maand; Slovenië – Oostenrijk!

Groep I: Gaap

België won met 0-4 in Schotland en hoeft nu alleen nog maar de formaliteit tegen San Marino over zich heen te laten komen voor kwalificatie. Ook Rusland gaat zich plaatsen, met nog vier wedstrijden hebben ze acht punten voorsprong op Kazachstan en Cyprus. Geen greintje twijfel dus. Schotland won wonder boven wonder wél de Nations League-groep en heeft dus nog een kans om het EK te halen. Zou leuk zijn, want er wordt ook in Glasgow gespeeld.

Groep J: Finland heeft het in handen

Finland op een groot toernooi, het zou voor het eerst zijn. Jari Litmanen en Sami Hyypiä kregen het nooit voor elkaar, de huidige generatie heeft de kans. Finland staat tweede met drie punten voorsprong op Armenië. Bovendien hoeven de Scandinaviërs niet meer tegen topper Italië, al hun concurrenten wel. Het is volgende maand tegen Armenië en Bosnië-Herzegovina zaak dat Finland haar voordelen consolideert. Als dat lukt, komt het echt binnen handbereik.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <