Resultaten x
binnenland

FIFA Talk: De FIFA 20 Demo is er en dit vinden wij er van

Het moment waar iedere FIFA-liefhebber op wachtte brak gisteren aan. De demo van FIFA 20 kan gedownload worden en dat betekent dat vrijwel alle gamers voor het eerst van het nieuwe spel kunnen proeven. Dat hebben wij dan ook al veelvuldig gedaan!

11-09-2019 15:12 door Martijn Ruijter

Zoals altijd verschijnen de nieuwe features van FIFA 20 uitvoerig op je scherm, alvorens je een van de beschikbare modi kunt spelen. Maar dat, en bijvoorbeeld welke teams er in de demo zitten, is absoluut niet waar we het over willen hebben. Die zaken kun je namelijk zelf ook zien als je de demo opstart. We willen het hebben over onze eerste ervaring met FIFA 20, want die is enorm positief!

Tweaken

Op het eerste oog lijkt er niet enorm veel verschil te zijn tussen FIFA 19 en FIFA 20. Wat opvalt is dat de speelsnelheid een stuk trager is en dat er iets meer/andere animaties zijn bij balaannames, passes, schoten en duikbewegingen van de keeper. Dit is een goed teken. Heel realistisch bekeken was er immers niet gigantisch veel mis met FIFA 19. Het probleem met dat spel was dat er enkele fouten in de gameplay zaten die zó overheersend waren, dat de spelervaring er onder leed. Als EA het voor elkaar heeft gekregen om negentig procent van die irritaties uit het spel te halen, en daar lijkt het bij de demo wel op, dan wordt FIFA 20 een topspel.

Dat FIFA 20 een getweakte versie van FIFA 19 is, gaat misschien wat ver om te zeggen. Er zitten weldegelijk vernieuwingen in en de hierboven genoemde aanpassingen hebben écht enorme effecten op het spel. Het gaat dus wel iets verder dan tweaken. Een van de meest positieve veranderingen is dat de ‘composed finishing’ waar EA over sprak er inderdaad prima uitkomt in de demo. Tegelijkertijd is het niet zo overpowered dat keepers geen reddingen meer brengen, want dat doen ze zeker wel. Het wordt uiteraard afwachten wat de overpowered mechanismen worden in FIFA 20, maar voor nu is de gameplay goed in balans.

Frenkie de Jong-rol

Een grote nieuwe feature is dat je centrale middenvelders de opdracht kunt geven in te zakken tussen je centrale verdedigers tijdens het aanvallen. Indien je de aanval rustig opbouwt, merk je inderdaad dat de centrale verdedigers naar de zijkant schuiven en de middenvelder ertussen gaat spelen.

Het voordeel van deze feature is dat je verdedigend bijvoorbeeld 4-3-3 kunt spelen, maar dat je vervolgens in de aanval met een drie mans verdediging speelt. Zo wordt die 4-3-3 ineens een 3-4-3, aanvallend gezien. Wij vermoeden dat 4-1-2-1-2 daardoor een ijzersterke formatie wordt dit jaar, aangezien je verdedigend compact kunt spelen en aanvallend je team kunt omzetten naar een 3-5-2, zonder daarbij je custom tactics te verliezen.

Het enige jammere van de nieuwe feature is dat de middenvelders alleen tussen de centrale verdedigers kunnen spelen en niet ernaast. Frenkie de Jong zakt bijvoorbeeld graag in aan de linkerkant om vanuit daar het spel te maken. In FIFA 20 is dat niet mogelijk, want zelfs als je jouw linker centrale middenvelder de opdracht geeft in te zakken, zakt hij precies in het midden in.

VOLTA

In deze FIFA Talk willen we nog niet ingaan op VOLTA. Doordat het een compleet nieuw onderdeel in FIFA is, willen we dit urenlang spelen, waarbij we vooral alle cosmetische nieuwigheden willen ontdekken. VOLTA zal uitgebreid aan bod komen als we binnenkort de volledige game reviewen. Stay tuned voor die extra uitgebreide FIFA Talk!

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <