Resultaten x
binnenland

Interview Dion Malone: "We wisten het Ajax knap lastig te maken"

ADO Den Haag had zondag tegen Ajax lang uitzicht op een punt. Uiteindelijk ging de ploeg van trainer Fons Groenendijk toch onderuit. Dat de definitieve beslissing pas zo laat viel, is mede toe te schrijven aan het spel van Dion Malone. "Ik had al vaker gezegd dat het middenveld mijn plek is."

07-10-2019 09:15 door Glenn Duijzer

"Daar voel ik mij het meest prettig. Zelf zou ik misschien wat meer aan de bal willen komen, wat meer loopacties in de diepte maken. Alleen spelen wij nog niet helemaal, zoals we zouden willen spelen. Daar zijn we nu nog naar op zoek. Wat de positie betreft ben ik zeker tevreden. Ik had ook niet verwacht tegen Ajax deze acties te maken. Ajax had meer balbezit en wij speelden ook iets anders", vertelde Malone tegenover ELF Voetbal.

Mogelijkheden

ADO Den Haag kwam na ruim tien minuten op achterstand via Klaas-Jan Huntelaar. Net voor tijd gooide David Neres na een razendsnelle counter de wedstrijd in het slot. Vorig seizoen won de landskampioen nog met 1-5 in het Cars Jeans Stadion. Nu had Ajax het lastiger. "We creërden wel een aantal mogelijkheden. Zo kregen we voor rust twee kansen. We wisten het Ajax knap lastig te maken. Ajax is momenteel een hele goede ploeg, maar we bleven heel lang in de wedstrijd."

De thuisploeg werd regelmatig op eigen helft vastgezet en moest het hebben van de spelmomenten en op de counter. Het middenveld speelde daar een belangrijke rol in. Over zijn eigen spel was Malone tevreden. "Ik ben persoonlijk ook tevreden. Ik sta nu op het middenveld samen met Danny Bakker. We proberen daar een blok te vormen. Na rust wijzigden we het iets, waardoor Ajax er niet zo makkelijk meer doorheen kon komen. Ik heb mijn taken volbracht."

Plezier

De afgelopen jaren stond Malone ook regelmatig op de rechtsbackpositie. Dit seizoen start hij op het middenveld. Mede door het sterke debuut van Milan van Ewijk, die nu op de rechtsbackpositie speelt. "Ik had al vaker gezegd dat het middenveld mijn plek is. Daar voel ik mij het meest prettig." De dertigjarige allrounder zag Ajax woensdag met 0-3 winnen bij Valencia in de Champions League. "Ik keek een beetje waar onze mogelijkheden liggen tegen Ajax. Maar dat kunnen we ook in de andere wedstrijden in de Eredivisie zien. Maar eerlijk is eerlijk, naar het voetbal wat Ajax nu speelt, kan je alleen maar met plezier naar kijken. Ik geniet dan ook een beetje van die wedstrijd."

Tegen FC Emmen ontbrak vorige week de strijdlust en passie in het team van ADO Den Haag. Dat was deze keer niet het geval. "Het grootste verschil is dat we nu thuis spelen", zocht Malone naar een verklaring. "Maar tegen Emmen is er vorige week ook heel veel strijd ingestopt. Alleen verloren we daar bepaalde duels op cruciale momenten. Daar vielen ook die treffers uit. Ik denk dat dit het grote verschil is met de wedstrijd tegen Ajax. Nu wonnen we die duels wel. Misschien pakten we niet iedere tweede bal, maar we stonden wel goed als team. Emmen was vorige week ook heel effectief."

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Interesse voor Feyenoord-talent Touré vanuit binnen- en buitenland'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <