Resultaten x
binnenland

FIFA Talk: weinig content voor FUT diehards

Een nieuw FIFA-jaar zou een revolutie betekenen. Mensen hadden zin in Career Mode, FUT, VOLTA en Pro Clubs alsof er een gloednieuwe game op de planken lag. Die hoge verwachtingen werden grotendeels door EA geschept en dus was het ook aan EA om ze waar te maken. Op het gebied van FIFA Ultimate Team was het begin uitstekend. Inmiddels ontstaan er echter kleine scheurtjes in het vertrouwen van de community.

09-10-2019 15:43 door Martijn Ruijter

Het nieuwe doelstellingensysteem is een schot in de roos. Tenminste, een schot in de roos voor casual spelers. Een One to Watch Tanguy NDombele voor het voltooien van enkele opdrachten was goed bedacht door EA. Dat niet iedere opdracht even goed wordt verwerkt door het systeem zullen we maar even voor lief nemen, ook al is het vrij amateuristisch. De diehard FUT-spelers zullen alleen veel opdrachten binnen enkele dagen voltooid hebben. Als er genoeg andere content is, zoals SBC’s of uitdagende mijlpalen, dan is dat geen probleem. Daar zit de crux.

Mijlpalen

Door een x-aantal wedstrijden te spelen in verschillende gamemodes verdien je pakketten. Bij gebrek aan dagelijkse content richten diehard spelers, en daarmee praten we over spelers die FIFA 20 minstens twee uur per dag spelen, zich op mijlpalen. Die mijlpalen kunnen alleen niet gezien worden als hoofddoel. Hiermee bedoelen we het volgende: de beloning voor het behalen van een mijlpaal is top als je die mijlpaal haalt zonder er bewust mee bezig te zijn, maar valt tegen als je bewust voor die mijlpaal gaat. Driehonderd Squad Battles-wedstrijden spelen neemt enorm veel tijd in beslag. Doe je dit omdat je het leuk vindt en ontvang je na die wedstrijden een Ultimate Pakket dan is dat prima. Speel je driehonderd wedstrijden puur om dat Ultimate Pakket te verdienen, dan kun je die tijd beter ergens anders aan besteden binnen FUT.

Mijlpalen moeten dus niet gezien worden als hoofdactiviteit binnen FUT. Het zijn leuke bijkomstigheden naast de dagelijkse content. Maar die content is afwezig! EA beloofde de gamers te overspoelen met live content. YouTuber NepentheZ geeft op Twitter als voorbeeld dat EA de afgelopen dagen slechts een handvol dingen heeft gereleased: doelstellingen Week 2 van Brons, Zilver en Goud, dagelijkse doelstellingen die bijzonder simpel zijn en een SBC voor Theo Walcott. Buiten die dingen is er niets noemenswaardig verschenen. Afgelopen dinsdag, dé dag voor toffe SBC’s, verscheen er zelfs helemaal niets. En ten tijde van de Champions League verschenen UCL-kaarten per ongeluk in pakketten, terwijl er helemaal geen promo was aangekondigd. Die kaarten zijn vervolgens uit pakketten gehaald en tot op de dag van vandaag is er nog geen grote UCL-promo geweest, terwijl we toch al twee speelronden onderweg zijn.

Muggenziften?

Gaan we te ver in het commentaar? Er komt met ICON Swaps op 11 oktober een gigantische promo aan. Het doelstellingensysteem is, zeker voor casual spelers, super. En de content die zo nu en dan gereleased wordt valt echt niet enorm tegen. Wij zijn echter van mening dat EA veel meer kan maken van Ultimate Team. Het doelstellingensysteem biedt zoveel mogelijkheden, maar EA maakt er niet maximaal gebruik van. En waar we in een vorige FIFA Talk voor waarschuwde gebeurt op dit moment: de seizoendoelstellingen blijken niet winstgevend genoeg te zijn. Een 85-rated Wilfried Zaha zal niet eens op de bank terechtkomen van mensen die zo ontzettend veel spelen dat ze het hele seizoen voltooien.

Veel FUT-spelers zijn nu al niet meer onder de indruk van FIFA 20, terwijl het spel pas twee weken op de markt is. ICON Swaps wordt heel belangrijk om spelers bij het spel te houden. Ook voor handelaars wordt ICON Swaps een van de eerste grote momenten om winst te kunnen maken. EA lijkt winst via SBC’s namelijk zoveel mogelijk de kop in te willen drukken, maar daarover later meer in FIFA Talk Extra. 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <