Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

FIFA Talk Extra: nieuwe opzet League SBC’s

Wie in FIFA 19 Ultimate Team slim investeerde, kon miljoenen muntjes verdienen met League SBC’s. Volgens geruchten binnen de FIFA-community wil EA League SBC’s in de ban doen. Begrijpelijk en jammer, maar niet per definitie het einde van goede content.

09-10-2019 16:39 door Martijn Ruijter

Een korte uitleg voor degenen die niet bekend zijn met (het verdienmodel van) League SBC’s:

  • EA bracht enkele exclusieve kaarten uit die je kon verkrijgen door de SBC van een bepaalde competitie te voltooien. Zo was het mogelijk een 83-rated Denzel Dumfries te krijgen als je de Eredivisie SBC voltooide.
  • Om die SBC te voltooien moest je een heleboel individuele SBC’s voltooien. SBC’s voor alle clubs uit die competitie om precies te zijn. Voorbeeld: achttien SBC’s van alle Eredivisie-clubs, waarbij je per club elf spelers van die club moest inleveren. Voltooide je ze allemaal, dan voltooide je de Eredivisie SBC en kreeg je de speciale Denzel Dumfries-kaart.
  • Voor de Eredivisie kwam dit zodoende neer op bijna tweehonderd verschillende spelers. Er gaat enorm veel werk zitten in het vergaren van al deze spelers, maar er in handelen bleek bijzonder winstgevend. Zo kon je investeren in spelers die schaars waren, zoals centrale verdedigers van een club die slechts drie centrale verdedigers had of een linksbuiten van een club die er daar slechts eentje van had. Mensen moesten deze spelers gebruiken om de SBC te voltooien en dus werden ze enorm veel geld waard. Klassieke marktwerking.

Buiten het investeren in specifieke spelers waren er nog meer manieren om muntjes te verdienen met League SBC’s, maar dat gaat te diep om in deze FIFA Talk Extra toe te lichten. Het punt is dat de League SBC’s winstgevend waren. Té winstgevend, misschien wel. Des te meer muntjes je verdient met SBC’s die je op het werk of in de trein kunt doen, des te minder je het spel op de console hoeft te spelen en pakketten hoeft te openen. En hoe minder pakketten je opent, hoe minder geld EA verdient.

Verleden tijd?

Op Twitter en Reddit gonst het zodoende van de geruchten dat EA minder (winstgevende) SBC’s wilt uitbrengen en dat League SBC’s compleet tot het verleden behoren. In de hierboven geschetste context zou dit te begrijpen zijn. Het is voor EA alleen zeker niet nodig om League SBC’s compleet af te schaffen. Aanpassingen maken in de voorwaarden, zoals dat het in FIFA 19 mogelijk was om deze SBC’s te herhalen na voltooiing (waardoor je opnieuw een heleboel muntjes kon verdienen), zou al een slok op een borrel schelen.

Er is echter ook een andere interessante mogelijkheid: League SBC’s vervangen door League Objectives. Twitteraar Luke (@MLNXCreative) postte een concept (zie foto hierboven) van hoe dit eruit zou kunnen zien. In plaats van het voltooien van een SBC moet je bepaalde opdrachten voltooien, waarbij je gebruikmaakt van spelers van een specifieke club. Voltooi je alle opdrachten? Dan ontvang je, net als bij League SBC’s, een speciale versie van een speler. Je zou dit op allerlei manieren kunnen opzetten en overal zitten haken en ogen aan.

In welke gamemode moet je die opdrachten immers voltooien? Doe je dat in Squad Battles, dan wordt het waarschijnlijk te makkelijk om te voltooien. Rivals is echter een competitieve modus. Spelers zullen zich dan laten afzakken tot lagere divisies om deze opdrachten te voltooien en komen dan terecht tussen spelers die veel minder zijn dan zijzelf. Bij vriendschappelijke duels krijg je tot slot het probleem dat mensen tegen vrienden spelen om zo simpel mogelijk de opdrachten te voltooien. Wellicht dat EA om deze redenen nog niets heeft laten weten over het al dan niet afschaffen van League SBC’s. Een vervanging moet er komen, omdat League SBC’s enorm geliefd zijn bij de community. Het goed opzetten van een vervanger, hoogstwaarschijnlijk binnen het doelstellingensysteem, is daarentegen lastiger dan je denkt. Een flinke kluif voor EA.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <