Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Wie is de concurrent van Dirk Kuijt, Dennis Bergkamp en Rob Jansen?

Bekijk hier de voorbeschouwingen van de experts van Voetbalwedden.net voor de komende voetbalwedstrijden voor de Eredivisie, Champions League en meer!

Naar alle waarschijnlijkheid nemen niet oud-voetballers Dirk Kuijt, Dennis Bergkamp en Henrik Larsson, samen met zaakwaarnemer Rob Jansen, het Engelse Wycombe Wanderers over, maar de Amerikaanse investeerder Rob Couhig. Wie is de zakenman die enkele voetbalgiganten de baas is?

09-10-2019 18:15 door Martijn Ruijter

Een ding is duidelijk: Rob Couhig is een ondernemend type. Hij begon zijn carrière als advocaat bij Adams & Reese. Dat bedrijf verliet hij na bijna dertig jaar om zijn eigen advocatenkantoor op te zetten, Couhig Partners. Op dat moment was hij niet alleen advocaat bij Adams & Reese, maar zat hij in het bestuur en was hij Marketing Partner. In de tussentijd was Couhig betrokken bij veel andere ondernemingen.

Zephyrs

Zo zorgde hij in 1993 ervoor dat de Denver Zephyrs, een Amerikaanse baseballclub, verhuisde naar New Orleans. De Zephyrs kwamen uit in de Triple A, het hoogste niveau van Minor League Baseball, maar omstreeks 1993 kwam er een Major League Baseball-team naar Denver. De Denver Zephyrs werden zodoende overbodig in Denver en Couhig leidde de verhuizing. De New Orleans Zephyrs waren geboren. Twee jaar na deze verhuizing leidde Couhig bovendien de overname van de club van de in Denver wonende eigenaar. Aan het begin van dit decennium verkocht Couhig zijn aandelen in de club, nadat hij zeventien jaar de voorzitter was.

Naast deze monsteroperatie heeft Couhig geïnvesteerd in lokale theaterproducties, een kunststudio, een groot pesticidebedrijf, een olie- en gasbedrijf en een onderneming met 26 tennisbanen. Alsof dat nog niet genoeg is, was Couhig als fanatiek Republikein actief als campagneleider voor prominente Republikeinse politieke kandidaten en streed hij in 2006 zelfs voor de positie van burgemeester in New Orleans. Zonder succes overigens, daar New Orleans een democratisch georiënteerde stad is. Tot slot presenteerde de zakenman een radioshow in de nasleep van orkaan Katrina, waarin hij de stad op de hoogte hield van het laatste nieuws.

Niet alles wat Couhig aanraakt verandert in goud. Eind jaren negentig nam Rob Couhig de jonge voetbalclub New Orleans Riverboat Gamblers over en noemde het New Orleans Storm. Hij wilde de club laten voetballen in zijn baseballstadion, gezien de grote capaciteit en het natuurgras. Drie jaar na de overname zette Couhig echter een punt achter de gehele onderneming, omdat deze stadionswitch niet zo soepel verliep als werd gehoopt.

Geld vs Voetbal

De aandeelhouders van Wycombe, bestaande uit supporters, hebben uiteindelijk meer vertrouwen in een succesvolle, Amerikaanse zakenman dan mensen met een groot verleden in de voetbalwereld. Op zich is dat niet heel vreemd: Couhig is al bijna een half jaar betrokken bij Wycombe en wil nu slechts nog de aandelen overnemen. Rob Couhig is daarnaast zeker geen nieuweling binnen de sportwereld.

Wat mensen als Dirk Kuijt en Rob Jansen voor hebben, is dat zij verstand hebben van voetbal en de voetbalwereld. Zoals bij veel andere buitenlandse investeerders is gebleken, loop je als club het risico dat een investeerder simpelweg geld wil verdienen en de club ziet als bedrijf. Dat zal bij Kuijt, Bergkamp, Larsson en Jansen een stuk minder het geval zijn, maar zij brengen minder geld mee én hebben nauwelijks tot geen ervaring met het grootmaken van een kleine sportclub. Het wordt interessant om te zien of Rob Couhig de club van spierbonk Adebayo Akinfenwa tot grote hoogten kan laten stijgen of dat hij na enkele (financiële) tegenvallers zijn geld uit de club trekt. Wordt vervolgd.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <