Laatste nieuws
20.35Ajax zorgde in 2017 voor complete verbazing bij AZ-verdediger Wouter Goes
20.33Driessen heeft Kroes-nieuws: 'De kans op een terugkeer is groter geworden'
20.30LIVE KKD | Roda JC razendsnel op voorsprong tegen De Graafschap, ook FC Dordrecht slaat weer toe
20.30Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Feyenoord
20.22Boilesen wilde stoppen: 'Had duistere gedachten'
20.13'Real Madrid-icoon zwaait na veertien jaar trouwe dienst af'
20.10Vitesse krijgt achttien punten in mindering en is officieel gedegradeerd
20.08Hans Kraay ziet Robin van Persie liever bij een andere club dan Heerenveen
20.05Volledige focus: finalist Hancko kan ogen niet van KNVB Beker afhouden
20.02Goed nieuws voor Arsenal en Nederland: Arteta kondigt rentreedatum Timber aan
19.56Datum van Timber-rentree bekend: 'Hij ziet er goed uit, dit is de laatste stap'
19.51Manchester United heeft nieuwe technisch directeur, maar niet alle partijen zijn blij
19.50Verweij onthult: 'Hij heeft van Ajax gehoord dat een vertrek onbespreekbaar is'
19.43Valentijn concludeert: ‘De kans op een terugkeer van Kroes is groter geworden’
19.36Gitzwart Vitesse-nieuws bereikt het buitenland: 'Ongekend, klap in het gezicht'
19.30Ajax schept duidelijkheid over wie taken Alex Kroes voorlopig overneemt
19.29Vitesse komt met openhartige video na degradatie
19.26Johan Derksen ziet bargast uit het niets opstaan en wordt live in Vandaag Inside verrast
19.15Praat mee op VP: FC Den Bosch - NAC Breda
19.15Hoe gaat het nu met? 10 voormalig transfertargets van Ajax
19.08Slot en Hancko zien bekerfinale niet als allesbepalend
19.07Verweij tipt Ajax: ‘Sutalo verkopen voor 15 miljoen en hem kopen voor 5 miljoen’
18.58‘Nacho hakt knoop door en gaat Real Madrid na 22 jaar verlaten’
18.55Boussaboun lyrisch: 'Beste van de Eredivisie, Feyenoord moet jackpot vragen'
18.45De EK-selectie van Duitsland: dit zijn de spelers die kans maken
18.39Jurriën Timber kent datum dat hij eerste wedstrijdminuten mag maken
18.39Jurriën Timber maakt maandag rentree bij beloften Arsenal
18.38Verweij onthult: Ajax heeft duidelijk plan met Brian Brobbey komende zomer
18.32Strenge licentiecommissie is zegen voor Vitesse en het hele Nederlandse voetbal
18.30Feyenoord op zijn hoede voor NEC, dat in bekerfinale hoopt op 'wedstrijd van ons leven'
18.28Slot roept Feyenoord-fans op: 'Die 17,5 duizend gaan het bepalen'
18.23Supporters reageren verontwaardigd op poëtisch filmpje van Vitesse: ‘Ongepast!’
18.18Sturing reageert op catastrofaal nieuws: 'Wie niet meer wil, moet zich melden'
18.15'Frenkie de Jong in de belangstelling van Bayern München'
18.03KNVB geeft tekst en uitleg bij grootste puntenstraf ooit: 'Uitzonderlijke ernst'
Resultaten x
binnenland

De 25 jongste doelpuntenmakers uit het afgelopen Eredivisie-decennium: Hoe is het nu met ze?

Het einde van 2019 komt steeds dichterbij. Op 31 januari 2019 om klokslag twaalf uur zal een decennium vol voetbal eindigen. In het afgelopen decennium debuteerden de nodige toptalenten in de Eredivisie. Een deel van deze spelers wist op jonge leeftijd al zijn naam op het scorebord te zetten. Hoe is het nu met de jongste doelpuntenmakers uit de afgelopen tien jaar? Een overzicht.

20-10-2019 16:00 door Thijs de Bruijn

25. Levi García

Huidige club: Beitar Jerusalem

In 2016 wist Levi García als achttienjarige het net namens AZ te vinden. De vleugelaanvaller uit Trinidad & Tobago bleek echter niet goed genoeg voor AZ en belandde via AZ in Israel, waar hij nu het shirt van Beitar Jerusalem draagt

24. Stipe Perica

Huidige club: Royal Excel Moeskroen

Stipe Perica was net achttien jaar oud toen hij namens NAC Breda het net vond in duel met Roda JC. De Kroaat bleek een uiterst bruikbare spits voor NAC, maar door een huurconstructie keerde hij na een seizoen alweer terug bij Chelsea. Inmiddels staat hij bij Udinese onder contract, dat hem heeft uitgeleend aan Royal Excel Moeskroen.

23. Ryo Miyaichi

Huidige club: FC St. Pauli

In het begin van het decennium was Feyenoord-publiekslieveling Ryo Miyaichi trefzeker in de Eredivisie. Een avontuur bij Arsenal liep op niks uit, maar bij FC St. Pauli heeft de Japanner in de 2.Bundesliga een basisplaats bemachtigd.

22. Kik Pierie

Huidige club: Ajax

In 2018 wist Pierie als achttienjarige zijn eerste Eredivisiedoelpunt te maken. Als jongeling viel de verdediger op bij sc Heerenveen en dat bleef ook in Amsterdam niet onopgemerkt. Inmiddels speelt Pierie zijn wedstrijden voor Jong Ajax.

21. Filip Djuricic

Huidige club: US Sassuolo

Filip Djuricic is misschien wel de beste middenvelder die er in het afgelopen decennium bij sc Heerenveen rondliep. In 2010 scoorde hij op achttienjarige leeftijd zijn eerste doelpunt voor de Friese formatie. Avonturen in het buitenland mislukten. Ook bij zijn huidige club, Sassuolo, kan de Serviër niet rekenen op een basisplaats.

20. Memphis Depay

Huidige club: Olympique Lyon

Pas na zijn achttiende verjaardag scoorde Memphis Depay zijn eerste Eredivisiedoelpunt. Zijn doelpunt in 2012 bleek echter de eerste van vele. Depay zou een transfer naar Manchester United verdienen, maar speelt inmiddels voor het kwakkelende Olympique Lyon.

19. Jetro Willems

Huidige club: Newcastle United

Jetro Willems was op zijn zestiende al in het profvoetbal te vinden, maar na zijn achttiende verjaardag scoorde hij pas zijn eerste doelpunt. Na jarenlang in dienst van PSV te hebben gespeeld koos Willems voor een buitenlands avontuur. Dat avontuur bracht hem tot dusver langs Ekntracht Frankfurt en Newcastle United.

18. Dominic Solanke

Huidige club: Bournemouth

Dominic Solanke was in 2015 een van de vele Chelsea-huurlingen in Arnhem. De zeventienjarige spits bleek echter uiterst productief voor Vitesse. Via Liverpool is de goalgetter inmiddels bij Bournemouth beland, waar hij voornamelijk op de reservebank zit.

17. Orkun Kökcü

Huidige club: Feyenoord

Toen Orkun Kökcü een jaar geleden zijn eerste Eredivisiedoelpunt scoorde tegen FC Emmen, was hij pas zeventien jaar oud. Inmiddels is Kökcü al een vaste naam in de basiself van Feyenoord en heeft de middenvelder voor een interlandcarrière namens Turkije gekozen.

16. Luc Castaignos

Huidige club: Gyeongnam FC

We maken weer even een sprongetje terug in de tijd. In 2010 wist Luc Castaignos op zeventienjarige leeftijd zijn eerste Feyenoord-doelpunt te scoren. Na avonturen bij onder meer Internazionale, FC Twente en Vitesse heeft Castaignos nu voor een carrière bij het Zuid-Koreaanse Gyeongnam FC gekozen.

15. Tonny Vilhena

Huidige club: FK Krasnodar

Op zeventienjarige leeftijd debuteerde en scoorde Tonny Vilhena al in het eerste elftal van Feyenoord. Deze zomer, zeven jaar later, koos Vilhena voor een vertrek uit Rotterdam. De middenvelder ondertekende een contract bij het Russische FK Krasnodar.

14. Justin Kluivert

Huidige club: AS Roma

19 maart 2017 was een onvergetelijke dag voor de familie Kluivert. Nadat Patrick Kluivert op jonge leeftijd ook al scoorde in het eerste elftal van Ajax, deed zijn zoon dat nu na. De inmiddels twintigjarige Kluivert speelt nu een reserverol bij AS Roma.

13. Marco van Ginkel

Huidige club: Chelsea

In 2010 wisten de Vitesse-fans het al zeker: Marco van Ginkel is een toptalent. De middenvelder scoorde op zeventienjarige leeftijd voor de ploeg uit Arnhem en groeide uit tot een sterkhouder op het middenveld. Van Ginkel verkaste naar Chelsea, waar hij nog altijd onder contract staat.

12. Myron Boadu

Huidige club: AZ

In 2018 maakte de voetbalwereld kennis met Myron Boadu. De jonge spits scoorde zijn eerste doelpunt namens AZ in de Eredivisie. Nu, iets meer dan een jaar later, is Boadu uitgegroeid tot een van de beste spitsen in de competitie.

11. Matthijs de Ligt

Huidige club: Ajax

Heracles was in 2017 het slachtoffer van het allereerste doelpunt van Matthijs de Ligt in de Eredivisie. Twee jaar en twaalf doelpunten later staat De Ligt onder contract bij het grote Juventus.

10. Zakaria Bakkali

Huidige club: RSC Anderlecht

In 2013 leek PSV een nieuw toptalent in de selectie te hebben. Zakaria Bakkali was pas net zeventien, maar scoorde al het ene na het andere doelpunt in de Eredivisie. Door wellicht een verkeerde instelling kon hij zijn potentie echter niet inlossen bij PSV. Via een avontuur in Spanje is Bakkali nu bij Anderlecht beland.

9. Mohamed Ihattaren

Huidige club: PSV

Het meest recente doelpunt uit deze lijst komt van de voet van Mohamed Ihattaren. De zeventienjarige middenvelder scoorde in augustus tegen Heracles zijn eerste Eredivisiedoelpunt. Later verzorgde het toptalent ook nog eens drie assists.

8. Bilal Ould-Chikh

Huidige club: ADO Den Haag

In 2015 presenteerde FC Twente trots zijn grootste talent aan het Eredivisiepubliek. Bilal Ould-Chikh gaf direct zijn visitekaartje af en scoorde zijn eerste doelpunt tegen Heracles. Voordat iedereen nog maar net gewend aan de nieuwe vleugelaanvaller van FC Twente was geraakt, pakte Ould-Chikh alweer zijn koffers en tekende hij bij Benfica. Vanwege een slechte mentaliteit werd hij al snel weggestuurd in Portugal. nu gaat Ould-Chikh voor een herkansing in de Eredivisie bij ADO Den Haag.

7. Sem Steijn

Huidige club: ADO Den Haag

De zeventienjarige Sem Steijn scoorde in het afgelopen seizoen, onder toeziend oog van zijn vader, zijn eerste doelpunt in de Eredivisie namens VVV-Venlo. Deze zomer verkaste Sem samen met zijn vader naar Al Wahda, maar na het ontslag van Maurice Steijn in de woestijn, koos Sem voor een contract bij ADO Den Haag.

6. Ludovit Reis

Huidige club: FC Barcelona

Voor het eerste doelpunt van Ludovit Reis moeten we terug naar 2017. Destijds scoorde de verdedigend ingestelde middenvelder in duel met Sparta. Nu, twee jaar later, verdedigt de ex-speler van FC Groningen de clubkleuren van FC Barcelona. Bij FC Barcelona B viel de telentvolle Nederlander tot dusver positief op.

5. Jeroen Lumu

Huidige club: Clubloos (laatste club: FC Arouca)

In 2014 had Willem II een groot talent in de gelederen. Jeroen Lumu scoorde zijn eerste doelpunt op zijn zeventiende en had alles in zich om een goede Eredivisiespeler te worden. Zijn potentie kon de jonge vleugelaanvaller echter niet inlossen, waardoor hij voor een carrière als wereldreiziger koos. Lumu speelde in de competitie van Bulgarije, Oostenrijk, India, Turkije, Roemenië en Portugal. Op dit moment zoekt Lumu weer naar een nieuwe werkgever.

4. Jairo Riedewald

Huidige club: Crystal Palace

Het debuut van Jairo Riedewald is er eentje om nooit te vergeten. De verdediger werd bij een 1-0 achterstand tegen Roda JC binnen de lijnen gebracht, wat op het eerste gezicht een bijzondere wissel leek. Riedewald zou vervolgens twee keer scoren waardoor de Amsterdammers weer met een goed gevoel in de bus richting Amsterdam stapten. Inmiddels is Riedewald op een zijspoor bij Crystal Palace beland.

3. Zakaria Labyad

Huidige club: Ajax

Als zeventienjarige scoorde Zakaria Labyad in 2010 zijn eerste PSV-doelpunt in duel met FC Groningen. De talentvolle middenvelder moest Ibrahim Afellay doen vergeten in Eindhoven. Labyad ontwikkelde zich razendsnel, maar wilde vertrekken uit Eindhoven. Na ellenlange conflicten rondom zijn contract vertrok hij in 2012 naar Sporting Lissabon, waar zijn potentie kelderde. Inmiddels is Labyad na een goede periode bij FC Utrecht op de reservebank van Ajax beland.

2. Ferdi Kadioglu

Huidige club: Fenerbahce

In 2016 was hij de Nijmeegse sensatie in de Eredivisie. Ferdi Kadioglu was zeventien jaar en 23 dagen oud toen hij zijn eerste doelpunt tegen FC Utrecht scoorde. NEC degradeerde, maar Kadioglu bleef zijn ploeg trouw. In 2018 vertrok hij alsnog naar het buitenland. Bij Fenerbahce heeft de middenvelder nu een reserverol.

1. Richairo Zivkovic

Huidige club: CC Yatai

Hij was misschien wel de beste spits die in het afgelopen decennium op de Nederlandse jeugdvelden rondliep. Op zestienjarige leeftijd scoorde Richairo Zivkovic in het shirt van FC Groningen dan ook zijn eerste Eredivisiedoelpunt. Zivkovic vertrok naar Ajax, maar kon zich niet doorontwikkelen. Via FC Utrecht en KV Oostende is Zivkovic nu in de Chinese competitie beland. In het shirt van CC Yatai scoorde de Nederlander dertien keer in 21 duels.




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <