Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Simon Makienok: "Heb voor hetere vuren gestaan dan een blessure"

Vorige week beleefde Simon Makienok een droomrentree op de Nederlandse velden. Na ruim twee jaar blessureleed scoorde hij als invaller in de KNVB Bekerwedstrijd tegen Excelsior'31 en drie dagen later tijdens zijn Eredivisiecomeback tegen Fortuna Sittard. "Voetbal is weliswaar bepalend in mijn leven, maar het ís niet mijn leven."

09-11-2019 10:00 door Geert Beckers

"Ik heb voor hetere vuren gestaan dan een blessure. Blessures horen bij voetbal. Ik geloof erin dat acceptatie kan bijdragen aan een sneller herstel. Neerslachtigheid is slecht voor het lichaam", vertelt de boomlange spits van FC Utrecht in de nieuwste editie van ELF Voetbal, die twee weken geleden is verschenen. Hij bespreekt daarin diverse tegenslagen die hij de afgelopen jaren tegenkwam, zoals de levensbedreigende ziekte van zijn vrouw.

Schilderen

Afleiding vond hij onder meer in kunst. "Daar heb ik altijd al van gehouden. Op vakantie of stedentripjes ga ik graag naar musea of galerieën. En ik verzamel zelf ook. Niet dagelijks, maar als ik iets moois zie wil ik het hebben." Zelf neemt hij de penseel ook graag ter handen. "Technisch ben ik geen goede schilder. Realistisch schilderen kan ik niet. Dus wordt mijn werk vanzelf meer abstract."

"Ik schilder op canvas. Acryl. Meestal begin ik met een vaag idee en zie ik vanzelf wel waar ik uitkom. Dat idee kan een foto zijn, een cartoon, of iets dat ik buiten gezien heb. Ik houd ervan als mensen bij het zien van mijn werken vragen wat het voorstelt. Dat mensen het zelf mogen bepalen. Ik laat me graag inspireren. Ik hou van kleur. Van de Cobra-stijl."

In het uitgebreide interview met ELF Voetbal vertelt hij nog verder over kunst, komt hij uitgebreid terug op zijn twee zware knie-operaties en treedt zijn maatje op de voorgrond. Makienok kreeg de afgelopen periode ontzettend veel steun van Anton, een Samojeed, familie van de Husky. "Ik zocht geen waakhond, maar een vriend."

Het volledige interview met Simon Makienok is te lezen in ELF Voetbal nummer 11. Daarin ook interviews met Donyell Malen, Naci Ünüvar, Leroy Fer, Ted van Leeuwen, Nathan Rutjes, we gingen op bezoek bij Gustavo Hamer, bij de familie Ché Nunnely, zochten in Mexico spits Vincent Janssen op en nog veel meer. ELF Voetbal nummer 11 ligt in de winkelschappen voor 5,50 euro.
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <