Resultaten x
binnenland

Arsène Wenger naar Bayern München? Dit weten we!

Megaclub zoekt trainer! Kon wel eens een succesreeks met spin-offs worden: in Londen, Madrid, Barcelona en Dortmund is het de trainers soms ook al heet onder de voeten. Bayern München wilde de eerste zijn en nam afscheid van Niko Kovac. Maar wie heeft er trek om in een lopend seizoen in te stappen? Erik ten Hag niet, liet hij al weten. Komen we bij een heel romantisch idee: Arsène Wenger moet het doen. Wij smeken: doen! De Fransman verdient een mooier afscheid dan Arsenal hem bood. Wat weten we?

07-11-2019 15:00 door Jan Willem Spaans

Tussenpaus gezocht

In de bestuurskamer van de Allianz-Arena wordt geregeld bewonderend gefloten over het optreden van Erik ten Hag bij Ajax. Ze kennen hem natuurlijk als trainer van het tweede. Het ligt voor de hand dat Ten Hag de baan volgend seizoen nog eens aangeboden krijgt. Dan is er nu een tussenpaus nodig. Jupp Heynckes wil echt niet meer, en andere trainers zouden misschien meer eisen dan een verbintenis voor iets meer dan een halfjaar. Wenger, al ruim een jaar werkloos, heeft minder te willen.

Bewondering voor trainers- en taalkunsten

Een collega van ons maakte ooit in de mixed zone van Bayern München iets bizars mee. Terwijl Franck Ribéry, Mats Hummels en Thomas Müller hun verhaal aan het doen waren, richtten de tientallen journalisten aan de andere kant van het lint zich ineens op iemand anders. Karl-Heinz Rummenigge was binnengelopen. En in tegenstelling tot de spelers van Der Rekordmeister heeft Rummennigge, net als zijn vriend Uli Hoeneß, nooit mediatraining gevolgd. Ieder Duits sportmedium met zelfrespect heeft een verzameling uitspraken van de twee Bayern-bazen.

In hun archief staat genoeg over Wenger. Al begin jaren ’90 wilde Bayern de Fransman naar München halen, maar destijds zwoer hij trouw aan AS Monaco. De Monegasken ontsloegen hem spoedig erna, maar tot een dienstverband kwam het nooit. Vooral Rummenigge heeft zich in het verleden meermaals lovend uitgelaten over de trainer. Daarnaast kan Wenger nog een pré in de vacature afvinken: de trainer spreekt vloeiend Duits omdat hij afkomstig is uit een grensgebied tussen Frankrijk en Duitsland. Da’s wel voordelig als je iemand voor een halfjaar zoekt, dat diegene niet eerst drie maanden naar de nonnen hoeft om de derde en de vierde naamval uit elkaar te houden.

What’s in it?

Win-win-win, op het oog. Interim-trainer Hansi Flick kan gewoon aan boord blijven als assistent – een klus als hoofdtrainer heeft Flick al een tijd niet meer gedaan, maar hij kent Bayern nog van zijn tijd als speler. Het bestuur van Bayern heeft een zwaargewicht voor de groep staan, zonder dat ze hun hele clubstructuur onderuit hoeven halen. Wenger zal niet zijn eigen assistenten mee willen brengen – al zouden we een moord doen om Pat Rice Duits te horen spreken. Bovendien is de huidige Bayern-selectie opgegroeid met het fabuleuze Arsenal dat Wenger gebouwd heeft: enig respect zal hem vooruitsnellen.

Wenger zelf zou met deze rol ook de kans krijgen om af te dwingen wat hij objectief gezien gewoon verdient: een afscheidstournee in het topvoetbal mét happy end. Het voetbal is de Fransman veel verschuldigd. In de Allianz-Arena wacht hem een uitgelezen kans om nog eens de Bundesliga te winnen. Bayern plaatste zich woensdagavond al voor de knock-outfase van de Champions League. Dromen mag. En kan iemand een trainer verzinnen die de Cup met de Grote Oren meer verdient?

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <