Resultaten x
binnenland

FIFA Talk Extra: FUT Draft meer rendabel dan Weekend League?

Een heel weekend stressen, zweten, schelden... De Weekend League, of FUT Champions, maakt veel in mensen los. Strijden voor veertien, zeventien, twintig of, als je echt heel goed bent, richting de dertig overwinningen. Het is veel werk, maar als je goed beloond wordt in je rewards is het zeker het gedoe waard. Precies daar zit het knelpunt: FIFA-spelers worden te weinig beloond!

16-11-2019 17:22 door Martijn Ruijter

Velen beschouwen Goud 3 als de beste positie in FUT Champions. Je ontvangt dan 30K munten, twee rode player picks en enkele pakketten: twee Mega Pakketten en een Zeldzame Spelerspakket. De minimale verkoopwaarde van die pakketten is ongeveer 50K munten, waarmee de minimale winst die je boekt in Goud 3 neerkomt op 80K exclusief inkomsten uit het spelen van wedstrijden. 

Voor Goud 3 moet je veertien keer winnen in de Weekend League. Een redelijk ervaren FIFA-speler kan deze overwinningen behalen in ongeveer twintig wedstrijden. Het voordeel hiervan is dat meedoen aan de Weekend League gratis is, in tegenstelling tot FUT Draft. Daar betaal je voor een online draft namelijk 15K muntjes entree. Een Goud 3-speler moet in staat zijn om gemiddeld drie overwinningen te behalen per FUT Draft. Om de vergelijking te maken, gaan we daarom uit van zeven deelnames aan de FUT Draft (ongeveer 21 wedstrijden). Qua deelname staat FUT Champions duidelijk voor, aangezien zeven deelnames aan FUT Draft 105K muntjes kosten. 

Beloningen

Zeven deelnames aan de FUT Draft leveren daarentegen zevenmaal beloningen op. Bij drie overwinningen per draft zijn dat over het algemeen pakketten die bij elkaar minimaal 30K munten waard zijn (qua verkoopprijs in de FIT-winkel). Heb je geluk of win je de draft kan hier zomaar een Zeldzame Spelerspakket tussen zitten. Behalve als je heel veel pech hebt, ontvang je in totaal dus minimaal 210K aan pakketten. Dit is uiteraard een stuk meer dan de 120K aan pakketwaarde van Goud 3 (2x een Mega Pakket ter waarde van 35K en 1x een Zeldzame Spelerspakket ter waarde van 50K). Echter, je moet bij FUT Draft natuurlijk de 105K aan entreekosten nog van de uiteindelijke winst afhalen. Dat laat de weegschaal licht in het voordeel van de Weekend League vallen. 

Het is geen gemakkelijke rekensom, want het geluk dat je in pakketten hebt weegt natuurlijk flink mee. Het enorme voordeel van FUT Draft is dat je na zeven deelnames minstens vijftien pakketten kunt openen, tegenover drie van de Weekend League (bij Goud 3). Dat vergroot de kans aanzienlijk op het packen van een goede speler, ondanks dat je bij FUT Draft waarschijnlijk weinig écht goede pakketten krijgt. Een belangrijke factor die we graag willen meewegen in dit geheel is de stress die veel spelers ervaren tijdens de Weekend League. Die stress ervaar je veel minder tijdens FUT Draft, waar nog eens bij komt dat je in FUT Draft een heleboel nieuwe kaarten kunt uitproberen.

 

Goedkope markt

Een belangrijk punt in deze discussie is de lage spelersprijzen. Weinig spelers zijn heel veel waard en voor een deelname aan de FUT Draft kun je ook iemand als Fernandinho, Marcelo of Mats Hummels aanschaffen. Dat maakt dat de FUT Draft waarschijnlijk minder rendabel is dan de Weekend League. De kans is vrijwel honderd procent dat je quitte speelt als je zeven keer deelneemt aan de FUT Draft, maar om ook nog eens 80K winst te maken, die je bij Goud 3 in de Weekend League minimaal haalt, moet je flink wat geluk hebben in de pakketten. We raden je dan ook aan om over te stappen op FUT Draft als je genoeg hebt van de Weekend League-stress en niet alleen speelt om zoveel mogelijk winst maken. 

Tot slot gaan we een experiment doen. In de komende weken doen wij zeven keer de FUT Draft; dit komt overeen overeen met de hoeveelheid wedstrijden die we gemiddeld genomen in de Weekend League spelen. We dagen jou uit om mee te doen aan dit experiment, waarbij je net zoveel FUT Draft-wedstrijden speelt als je normaliter in de Weekend League doet. We zijn ontzettend benieuwd of het spelen van FUT Draft niet alleen leuker, maar ook meer rendabel blijkt te zijn dan de Weekend League. Op het eerste oog is dit niet het geval, maar je weet maar nooit. En minder stress is ook wel eens lekker!

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <