Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Onder de loep: Cyriel Dessers

Cyriel Dessers is helemaal los dit seizoen. De Belg lijkt helemaal op zijn plaats bij Heracles Almelo en vond al elf keer het net. Waar zit het verschil ten opzichte van voorgaande jaren? We namen zijn statistieken onder de loep.

02-12-2019 15:46 door Tim Beck

Nu is het sowieso vaak niet goed voor beroepscriticus Johan Derksen, maar over Cyriel Dessers was het kopstuk van Veronica Inside al helemaal niet te spreken. Heel gek was dat eigenlijk ook niet, want de prestaties van de aanvaller waren ook niet altijd om over naar huis te schrijven. De fysiek sterke spits vond in de Domstad regelmatig het net, maar in voetballend opzicht viel er genoeg op hem aan te merken. Toch was zijn rendement, twaalf doelpunten in 43 wedstrijden, niet eens heel slecht.

Maar bij Heracles Almelo zijn de statistieken van Dessers ongekend. Al elf doelpunten en vijf assists staan er achter de naam van de spits deze jaargang. Daarmee houdt hij toppers als Quincy Promes en Donyell Malen achter zich op de topscorerslijst. Tegen Voetbal International afgelopen weekend: “Het voelt fijn om topscorer te zijn, het is een mooi compliment. Het zit qua vertrouwen wel goed bij mij. Ik ben basisspeler en ik heb wat goals gemaakt de laatste weken, dan voel je je goed. De laatste tijd denk ik niet veel na, want ik scoor veel. Hopelijk houd ik dat nog een paar weken vast.”

Maar waar zit het verschil tussen de Dessers van nu en de Dessers van FC Utrecht? Mede door een blessure kwam hij vorig jaar slechts elf keer in actie, maar in het seizoen 2017/18 kwam Dessers wel 29 maal binnen de lijnen. Dat seizoen maakte hij er negen, maar met zijn elf doelpunten doet hij het nu al beter. In eerste instantie is het rendement dus het grootste verschil tussen de Dessers van Heracles Almelo en van FC Utrecht.

Ook in Amsterdam scoorde Dessers

Dalmau

Maar niet alleen wat betreft rendement doet Dessers het beter, want op alle vlakken heeft hij zich flink door ontwikkeld. Hij schiet gemiddeld vaker dit seizoen: 3.5 keer per wedstrijd, een stuk meer ten opzichte van de 1.1 en 1.2 van de seizoenen daarvoor. Ook in het voetballende gedeelte heeft Dessers zich ontwikkeld, zo blijkt uit de cijfers. Hij geeft meer sleutelpasses (2019/20: 1.4, 2018/19: 0.3 & 2017/18: 0.6) en is ook in het dribbelen succesvoller. Kortom, de 'nieuwe Dessers' is in aanvallend opzicht een stuk completer dan bij FC Utrecht. Daarentegen lijdt hij wel iets meer balverlies door slechte balcontroles, maar dat verschil valt te verwaarlozen.

De schoenen die Dessers dit seizoen moest vullen waren best groot. Voorganger Adrian Dalmau maakte er liefst negentien vorig seizoen. Hij bewandelde de omgekeerde weg en tekende bij FC Utrecht, maar kampt veel met blessures. Met de kennis van nu zullen ze bij Heracles Almelo hartstikke blij zijn met de afgelopen transferzomer. Trainer Frank Wormuth na de wedstrijd tegen ADO Den Haag, waarin Dessers tweemaal scoorde. “Cyriel is een fantastische spits voor ons. Het gehele team werkt voor hem. Een verschil met vorig seizoen is dat iedereen meeverdedigt, dat was destijds nog weleens een probleem. We hebben ons ten opzichte van een jaar terug goed doorontwikkeld.”
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <