Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

binnenland

Interview Jan Schimmel: "Ik ben het eerste halfjaar bij TEC elf kilo afgevallen"

Bekijk hier de voorbeschouwingen (met gratis wedtips) van de experts van Voetbalwedden.net voor de komende voetbalwedstrijden voor de Eredivisie, Champions League en meer!

In de winterstop van vorig seizoen maakte Jan Schimmel de overstap van het dolende FC Lienden naar TEC. Bij de club uit Tiel bleef hij een halfjaar lang in de schaduw. Die tijd gebruikte hij om topfit te worden. “Ik ben elf kilo afgevallen in die tijd.”

02-12-2019 14:03 door Tim Beck

Het halfjaar zonder voetbal kwam niet als een verrassing voor Schimmel, want met TEC werd afgesproken dat de keeper zes maanden op de bank of zelfs tribune zou plaatsnemen. “Aan het begin was dat even moeilijk, maar nadat ik de omschakeling had gemaakt in mijn hoofd kon ik er goed mee omgaan. Bij TEC zijn ze altijd eerlijk naar me geweest en hebben ze een duidelijk plan met me uitgestippeld richting het huidige seizoen. Ik heb ervoor gekozen om honderd procent fit te worden zodat ik dit seizoen een goede start kon maken.”

Het laatste halfjaar bij FC Lienden was voor Schimmel als een achtbaanrit. Het bestuur dreigde het eerste elftal halfweg seizoen uit de Tweede Divisie te nemen, maar op het laatste moment werd er een reddingsboei aangeboden en bleef FC Lienden toch behouden voor de Tweede Divisie. Schimmel koos echter al eerder voor een tussentijdse overstap naar TEC. “In dat laatste halfjaar bij FC Lienden heb ik het echt laten versloffen. Ik was minder gemotiveerd en at een stuk onregelmatiger. De eerste maanden bij TEC ging ik weer normaler eten en dook ik met een personal trainer de sportschool in. Minimaal één keer per week en als het me uitkwam drie keer. Ik ben in die tijd totaal elf kilo afgevallen.”

Bij zijn personal trainer richtte Schimmel zich voornamelijk op intervaloefeningen. “Een uurtje knallen en dan was ik echt zeiknat van het zweet, maar daardoor sta ik nu gewoon weer frisser op het veld. Zowel fysiek als mentaal. Puur omdat ik die kilo’s niet meer met me mee sleep. Een week voor de seizoensstart kreeg ik te horen dat de trainer me als eerste keeper zou kiezen. Dat was de bevestiging dat ik goed bezig was en dat het harde werken ergens goed voor is geweest.”

Schimmel bij FC Lienden

Doelpunten

De plek onder de lat bij TEC was voor Schimmel geen onbekend terrein, want tussen 2011 en 2013 droeg Schimmel ook al het tenue van de club uit de Betuwe. “Dezelfde gezichten die er toen rondliepen, komen nu nog steeds op de club. Ik heb bovendien in Tiel op school gezeten en woonde in een dorpje naast Tiel. Het was dus geen hele grote omschakeling. Daarnaast had ik met sommige jongens al eerder samengespeeld. Bijvoorbeeld met Nick Hak bij FC Lienden en Wimilio Vink en Gregory Viereck in de jeugd van Vitesse.”

Hoewel TEC een goede start kende, draait het de laatste weken uiterst moeizaam. Schimmel, in het dagelijkse leven magazijnmedewerker bij 123apparatuur, heeft daar een simpele doch logische verklaring voor. “We scoren niet. Onlangs hadden we De Treffers waar we ze wilden hebben, maar dat konden we niet omzetten in doelpunten. Het scheelt een slok op een borrel dat Koen van der Biezen er niet bij is. Verdedigend staat het redelijk tot goed. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. We moeten rustig blijven en verdergaan waar we momenteel mee bezig zijn. We krijgen nu een reeks met sterke tegenstanders en dus kunnen we laten zien wat we waard zijn.”
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <