Resultaten x
binnenland

De mooiste momenten van bondscoach Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen

Bekijk hier de voorbeschouwingen (met gratis wedtips) van de experts van Voetbalwedden.net voor de komende voetbalwedstrijden voor de Eredivisie, Champions League en meer!

Sarina Wiegman heeft haar contract als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen verlengd. De succesvolle oud-international blijft tot het EK van 2021 in Engeland actief bij de Nederlandse dames. Haar periode bij de KNVB staat tot op heden bol van succesvolle momenten.

10-12-2019 11:00 door Bob van Dijk

Januari 2017: aanstelling

Begin 2017 besloot de KNVB om Wiegman aan te stellen als vervanger van Arjan van der Laan. Daarvoor had de geboren Haagse al als assistent-trainer gewerkt bij de Oranje Leeuwinnen en stond ze een tijdje als interim-coach voor de groep. Tussendoor was Wiegman ook actief geweest bij Ter Leede, ADO Den Haag en de beloften van Sparta Rotterdam. De functie bij de KNVB was andere koek, maar bijna drie jaar later blijkt dat de voetbalbond een uitstekende keuze heeft gemaakt.

Augustus 2017: EK-winst

Een half jaar na haar aanstelling wist Wiegman in eigen land het EK te winnen. De Oranje Leeuwinnen wonnen achtereenvolgens van Noorwegen (1-0), Denemarken (1-0), België (2-1), Zweden (2-0) en Engeland (3-0). De finale in Enschede bleek daarna ook een prooi voor de ploeg van Wiegman, die dit keer met 4-2 wist af te rekenen met de Deense dames. Vivianne Miedema (2x), Lieke Martens en Sherida Spitse waren in de Grolsch Veste verantwoordelijk voor de treffers.

Oktober 2017: persoonlijke onderscheidingen

Door de uitstekende prestaties op het EK werd Wiegman natuurlijk flink in het zonnetje gezet. Eerst werd ze door de FIFA gekroond tot 's werelds beste voetbalcoach van een vrouwenteam. Een aantal dagen later werd de bondscoach ook onderscheiden door premier Mark Rutte en minister Edith Schippers. Op het Catshuis in Den Haag kreeg de volledige selectie de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

November 2018: plaatsing voor WK

Nadat 2017 zeer succesvol bleek, zetten de Oranje Leeuwinnen in 2018 grote stappen richting het WK van 2019 in Frankrijk. Toch had de ploeg van Wiegman de play-offs nodig om zich te verzekeren van een ticket. In de halve finale werd eenvoudig afgerekend met Denemarken en de eindstrijd tegen Zwitserland leverde uiteindelijk ook weinig problemen op. Nadat Oranje op Zwitserse bodem met 1-1 gelijkspeelden, konden de koffers voor het hoofdtoernooi worden gepakt.

Juli 2019: finaleplaats in Frankrijk

Natuurlijk ligt het WK van afgelopen zomer nog wat verser in het geheugen. De Oranje Leeuwinnen begonnen matig, maar wisten hun groepswedstrijden tegen Nieuw-Zeeland (1-0), Kameroen (3-1) en Canada (2-1) te winnen. Daarna werden ook Japan (2-1), Italië (2-0) en Zweden (1-0) aan de zegekar gebonden. In de finale ging het echter mis voor het elftal van Wiegman. In Lyon bleek de Verenigde Staten uiteindelijk met 2-0 te sterk, al kon Oranje terugkijken op een mooi toernooi. 

December 2019: contractverlenging

Maandagmiddag maakte de KNVB bekend dat Wiegman voorlopig doorgaat als bondscoach. Het contract van de succesvolle oud-speelster is opengebroken en de komende twee zomers staan er mooie toernooien op het programma. In 2020 doet Oranje mee aan de Olympische Spelen in Japan en de kans is groot dat de Leeuwinnen ook zullen deelnemen aan het EK van 2021 in Engeland. "Het spreekt denk ik voor zich dat ik onwijs veel zin heb om er, samen met mijn staf en de speelsters, weer anderhalf jaar vol voor te gaan", aldus Wiegman.

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <