Resultaten x
binnenland

Dit waren de sterspelers in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie Onder 19

Het is winterstop in de Eredivisie voor A-junioren. De competitie, waarin een nieuwe generatie Nederlandse toptalenten rondloopt, wordt in januari weer hervat. Na de winterstop wordt de Eredivisie Onder 19 echter verdeeld in twee poules, de kampioenspoule en een degradatiepoule. De beste acht zitten in de kampioenspoule, terwijl de overige zes teams doorstromen in een lagere divisie. 

15-12-2019 12:00 door Thijs de Bruijn

AZ, Ajax, Feyenoord, FC Groningen, sc Heerenveen, PSV, FC Twente en FC Utrecht zijn de ploegen die zich wisten te plaatsen voor de kampioenspoule. Deze ploegen waren de beste in de eerste seizoenshelft. Maar welke spelers blonken er nou uit? Welke spelers moeten we in de gaten houden en gaan binnenkort wellicht debuteren in de Eredivisie? 

Noni Madueke (PSV)

In de zomer van 2018 maakte Noni Madueke een opmerkelijke overstap. Waar de meeste Engelse talenten de jeudopleidingen van de grote Premier League-clubs trouw blijven, ruilde de vleugelaanvaller Tottenham Hotspurs in voor PSV. Na een jaartje acclimatiseren in Eindhoven verkeert de zeventienjarige Madueke in topvorm. In elf duels scoorde hij zeven keer en gaf hij acht assists. Inmiddels is de jongeling dan ook al aangesloten bij Jong PSV.

Iman Griffith (AZ)

Iman Griffith is een van de weinige spelers in dit overzicht zonder jeugdinterlands. De vleugelaanvaller van AZ Onder 19 speelde tot zijn vijftiende zelfs nog bij een amateurclub. Sindsdien is het hard gegaan met de ontwikkeling van de inmiddels achttienjarige Griffith. De Nederlandse rechtsbuiten scoorde dit seizoen al acht keer en gaf zes assists, waarmee hij de meest waardevolle speler van zijn ploeg was. Griffith heeft inmiddels zijn debuut gemaakt voor Jong AZ.

Romano Postema (FC Groningen)

Er stonden in de eerste seizoenshelft dertien duels op het programma. De zeventienjarige spits Postema speelde daarvan maar vier duels. Toch was dat genoeg om dit overzicht te bereiken. Postema is een zeer complete spits en wist in vier duels zes keer te scoren. Inmiddels schiet Postema de Eredivisie voor beloften aan diggelen bij Jong FC Groningen. Postema kwam tot dusver tevens al vier keer in de Eredivisie in actie.

Naci Ünuvar (Ajax)

Naci Ünuvar is pas net zestien jaar oud, maar is nu al één van de meest bekende spelers uit de Eredivisie Onder 19. De aanvallend ingestelde middenvelder, die ook als linksbuiten uit de voeten kan, valt op door zijn dribbels, zijn passes, maar vooral door de constante dreiging die hij met zich meebrengt. Ünuvar was in de eerste seizoenshelft dan ook zeer productief voor Ajax Onder 19. In negen duels scoorde hij zes keer. Inmiddels heeft hij zijn debuut in het betaalde voetbal bij Jong Ajax al gemaakt.


Bart Verbruggen (NAC Breda)

Er wordt bijzonder vaak gescoord in de Eredivisie Onder 19. Het is dan ook lastig om je doel schoon te houden. Het lukte NAC-doelman Bart Verbruggen echter vier keer om de nul te houden. Geen doelman deed hem dat na. De zeventienjarige jeugdinternational wist met NAC Breda echter niet de kampioenspoule te halen.

Rami Hajal (sc Heerenveen)

Sc Heerenveen Onder 19 heeft dit seizoen een Zweedse middenvelder op het veld staan. De achttienjarige Rami Hajal vulde die rol tot dusver uitstekend in. In negen duels vond Hajal zes keer het net. Hajal zat al enkere keren op de reservebank in de Eredivisie, maar kwam niet in actie.

Yassine Tekfaoui (FC Utrecht)

Yassine Tekfaoui speelde nog nooit een jeugdinterland, maar was desondanks één van de smaakmakers in de eerste seizoenshelft. De linksbuiten was in elf duels bij tien doelpunten betrokken. Drie keer als aangever en zeven keer als afmaker. De achttienjarige Tekfaoui heeft inmiddels zijn debuut gemaakt voor Jong FC Utrecht.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <