Resultaten x
binnenland

Hoe Feyenoord – PSV de problemen van beide clubs blootlegde

Vind hier de beste Online casinos

Dit is zeldzaam – misschien is het wel van 2009 geleden dat we naar Feyenoord – PSV keken zonder dat de wedstrijd ook maar van geringe invloed lijkt te zijn op de strijd om de landstitel. De Kuip was het toneel voor het treffen tussen de twee Europese afvallers, twee ploegen die een straatlengte achter de koploper staan. We zagen in Rotterdam waar het bij beide ploegen aan schort.

16-12-2019 09:00 door Jan Willem Spaans

Feyenoord: Momentenploeg kan het slechts sporadisch

Goede en slechte momenten wisselen elkaar zo snel af bij Feyenoord. Op zondagmiddagen, als de sfeer in De Kuip er goed inzit, en het een beetje meezit, dan wil het allemaal wel. Een effectieve Steven Berghuis velt PSV bijna in zijn eentje, waarmee hij een kwaliteitsgebrek in de rest van de ploeg verbloemde. Waar, bijvoorbeeld, is de Nicolai Jörgensen die in zijn eerste Eredivisieseizoen de sterren van de hemel speelde?

Halverwege de eerste seizoenshelft heeft Dick Advocaat zijn Feyenoord in de subtop geposteerd, vier punten achter nummer drie Willem II. Die derde plek moet ook de doelstelling zijn voor de tweede seizoenshelft: met dit spelersmateriaal is dat het hoogst haalbare. Zeker nu AZ van Ajax won en dus dertien punten overschot heeft op de Kuipclub. Zou de aanhang, geheel tegen al hun heilige wetten in, misschien toch eens gevloekt hebben om de nederlaag van Ajax? We denken van niet: daar was dit een te mooie dag voor. Een dag zoals ze er te weinig hebben gehad in 2019. Wees niet verbaasd als deze ploeg weer hoge ogen gooit in de beker, maar voor de competitie is zo nu en dan pieken niet voldoende.

PSV: Passend einde van rampjaar

Het is dat ze in de beker letterlijk tegen amateurs spelen: tegen een andere ploeg dan GVVV zou je je misschien wel serieus zorgen maken om PSV. Zaterdagavond, thuis tegen PEC Zwolle, moet ook ngo wel lukken. De nieuwe zeperd in De Kuip was normaliter de bodem van rampjaar 2019. Winnaars roepen wel eens dat je geluk afdwingt, maar omgekeerd doet die wet ook opgeld bij PSV, waar ze slogan ‘Eendracht maakt macht’ onderhand voor ‘Wet van Murphy’ kunnen vervangen. De Eindhovenaren kregen een zeer goedkope strafschop tegen en verloren talisman Donyell Malen met een ogenschijnlijk ernstige kwetsuur.

Het zou het vlaggetje op een stronthoop zijn. PSV begon 2019 na een ijzersterk 2018 met onnodig puntverlies op bezoek bij FC Emmen en eigenlijk kwam het nooit meer goed. De Brabanders morsten links punten, rechts punten, verspeelden de titel, konden zich niet adequaat versterken op de transfermarkt, bereikten de Champions League niet, raakten in de Eredivisie op een onoverbrugbare achterstand, werden uit de Europa League gesmeten en verloren nog maar meer punten waardoor ze moeten constateren dat nu zelfs provinciegenoot Willem II hen bij het keerpunt is voorbijgestreefd. Een jaar met een hele dikke onvoldoende.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <