Resultaten x
binnenland

Pereiro naar Cincinnati? Bij deze club zou hij terechtkomen

Qua salaris zou Gaston Pereiro er flink op vooruit kunnen gaan als hij de overstap naar de Amerikaanse competitie maakt. Tot zover het op het oog meest aantrekkelijke van een mogelijke transfer naar FC Cincinnati.

13-01-2020 14:45 door Cas Broxterman

Cincinnati is in 2019 toegetreden tot de Major League Soccer. Maar of de club daadwerkelijk iets te zoeken heeft op het Amerikaanse hoogste niveau, moet nog blijken. Op basis van het eerste seizoen is het antwoord in elk geval volmondig nee. Cincinnati eindigde met stip op de laatste plek.

Pereiro moet een van de eerste grote versterkingen worden voor het komende MLS-seizoen. Er ligt een miljoenendeal klaar, maar of het rond komt is nog maar de vraag. Financieel zou hij er volgens de geruchten op vooruitgaan. Sportief is de stap hoogst twijfelachtig. Eerder had hij nog aan de slag kunnen gaan in de Russische top.

Stappen maken

Het ontbreekt Cincinnati in elk geval niet aan ambitie. De club wil met de Nederlandse trainer Ron Jans aan het roer zo snel mogelijk stappen maken in de Amerikaanse competitie. Dat de ploeg van de laatste vijf competitiewedstrijden slechts één verloor, is wat dat betreft hoopgevend. Maar de schamele 24 punten die Cincinnati in één seizoen verzamelde, zijn ronduit te weinig.

Pereiro zou passen in het beeld van Nederlands getinte spelers die naar Amerika komen om de club te helpen. Maikel van der Werff werd afgelopen zomer bijvoorbeeld transfervrij opgepikt bij Vitesse. De nu 32-jarige Roland Lamah heeft een verleden als speler van Roda JC. Daarna speelde hij in de Ligue 1, La Liga en de Premier League. Met een groot brok aan ervaring, dat hij verstevigde bij FC Dallas in de MLS, is hij naar Cincinnati afgereisd. Daarmee geeft het tweetal het goede voorbeeld aan Pereiro.

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <